Zona del parc on es va produir l'agressió
La policia ha detingut tretze joves, 9 menors d'edat, i en busca 3 més ja identificats (Policia Nacional)
Alacant

Brutal agressió homòfoba a Alacant amb quinze detinguts, nou menors d'edat

La víctima, un home de 43 anys, ha hagut de ser operat d'urgència fins a dues vegades després de la pallissa

Virginia Arqué NuenoActualitzat

Quinze joves, d'entre 14 i 22 anys, estan acusats dels delictes d'odi, lesions greus i robatori amb violència i intimidació per l'agressió a un home, el dia de Sant Valentí, al parc el Tossal d'Alacant.

Aquest 14 de febrer, la víctima, un home de 43 anys, estava amb dos amics en una pineda del parc quan un grup d'entre quinze i vint nois i noies els van envoltar i els van insultar, increpar i amenaçar amb expressions com "maricons", "fills de puta",  "us matarem" i "marxeu d'aquí".

Els altres dos homes van poder fugir, però a la víctima el van perseguir fins a atrapar-lo, el van apallissar (amb puntades de peu i cops de puny per tot el cos, fins i tot fent servir un pal de fusta) i li van intentar robar el mòbil i les pertinences.

Li van trencar el nas, un pòmul i el fèmur. L'home va haver de ser operat d'urgència fins a dues vegades i està pendent d'una tercera operació, segons la policia.

 

Zona de l'agressió
La víctima era amb dos amics al parc el Tossal quan va començar l'agressió (Google maps)


Identificats gràcies a una càmera de vigilància

Identificar els agressors no ha estat fàcil. Cap de les tres víctimes no els coneixia de res, la pallissa va ser tan sobtada i brutal que no van tenir pràcticament temps de veure'ls i no hi havia testimonis ni pistes que els delatessin. A més era fosc i portaven mascareta i caputxes, explica Raquel Barajas, portaveu del cos policial. 

Fins que van trobar una càmera de seguretat de la zona que havia enregistrat una part de la persecució.

 

La identificació d'un primer membre del grup per la forma de caminar -que ja estava fitxat per altres incidents- ha permès detenir fins a quinze persones, nou de les quals menors d'edat. La policia encara en busca un més, a qui ja té identificat, i no descarta que hi hagi més agressors.

En el grup també hi havia algunes noies, que no han estat detingudes perquè no haurien participat en l'agressió.

Els quatre adults detinguts van passar a disposició del jutjat d'instrucció de Guàrdia d'Alacant i els nou menors de la Fiscalia de Menors.

Un dels adults ha ingressat a la presó i dos més han estat internats en un centre de menors amb règim tancat. Un altre menor que ja vivia en un centre ha tornat a la institució i a un quart li han imposat una mesura de llibertat vigilada. La resta encara està pendent del que decretin els jutges.

Una zona del parc del Tossal
Tres homes eren al parc quan els van agredir entre 15 i 20 joves


El govern valencià demana una reflexió col·lectiva

L'Ajuntament d'Alacant ha mostrat aquest dimecres la seva "ferma condemna" i "repulsa" a la presumpta agressió homòfoba, en paraules de la vicealcaldessa i encarregada de l'àrea municipial LGTBI, Mari Carmen Sánchez.

També ho ha fet, en nom del govern valencià, la vicepresidenta i consellera d'Igualtat Mònica Oltra, que ha condemnat un "fet d'extrema gravetat i violència" que no representa, ha dit, la joventut valenciana.

"La nostra condemna més rotunda a aquesta agressió homòfoba motivada per la intolerància, la violència extrema de qui no entén la llibertat ni la diversitat." 

Oltra ha volgut destacar, però, que el 81% dels joves i les joves valencians "estan a favor de les llibertats sexuals de les persones, les identitats diverses i les orientacions diverses en l'àmbit de l'afectivitat i la sexualitat", i ha demanat una reflexió col·lectiva per tallar aquestes agressions i evitar qualsevol discurs que afavoreixi atacs d'aquest tipus.

L'agressió també ha estat condemnada per la ministra d'Igualtat, Irene Montero, en una piulada al seu compte de Twitter en què s'ha compromès a impulsar, amb urgència, una llei que reculli els drets de les persones LGTBI.

ARXIVAT A:
HomofòbiaLGTBIQ+Policial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut