L'actor s'ha emocionat durant el discurs (Reuters / Mario Anzuoni)

Brendan Fraser, ovacionat pel discurs sobre obesitat i depressió als Critics Choice Awards

Emblema de les "joguines trencades" de la indústria cinematogràfica, l'actor nord-americà ha tornat a primera línia amb "The whale"

Ferran Vila CabanasActualitzat

El retorn de l'actor Brendan Fraser a les pantalles gegants s'ha confirmat, una vegada més, com un autèntic èxit entre el públic i la crítica.

Una nova demostració ha arribat aquesta matinada a Los Angeles en l'entrega de premis Critics Choice, els reconeixements concedits per l'Associació de Crítics dels Estats Units i el Canadà en representació de més de 600 periodistes especialitzats en el sector de l'entreteniment.

Fraser ha protagonitzat un dels moments més emotius de la gala en aconseguir el premi al millor actor pel seu paper de professor solitari i amb obesitat a "The whale", del director Darren Aronofsky.

En el moment de recollir el guardó, l'actor ha mostrat l'emoció per un èxit que li arriba després de 9 anys d'ostracisme de la indústria de Hollywood i d'haver superat una depressió.

Des de l'escenari, Fraser ha aconseguit fer posar l'auditori dempeus en un discurs en què ha volgut encoratjar aquells qui lluiten contra l'obesitat o la depressió:

"Si tu, com un noi com el Charlie, a qui he interpretat en aquesta pel·lícula, d'alguna manera lluites amb l'obesitat, o simplement et sents com si estiguessis en un mar de foscor... vull que sàpigues que si tens la força per aixecar-te i anar cap a la llum, passaran coses bones."

L'actor també ha tingut unes paraules emotives per al director de la pel·lícula, a qui ha agraït que "quan estava perdut en el desert" el va trobar i li va indicar, "com fan els millors directors, el camí que havia de seguir per arribar fins on necessitava ser".

De fet, Aronofsky ha revelat durant la promoció de la pel·lícula que va triar Fraser gairebé per casualitat, després de veure'l al tràiler d'un film brasiler de baix pressupost. Aquest és el moment del discurs que ha fet la volta al món:

Al setembre Fraser ja va aconseguir emocionar la crítica del Festival de Venècia, que també va ovacionar-lo pel seu paper en aquesta pel·lícula. L'estrella del cinema nord-americà ha destacat que aquest és el repte més important de la seva vida.

A finals de novembre, l'actor va confirmar que no pensava anar a l'entrega de premis dels Globus d'Or per denunciar l'assetjament sexual que va patir per part de l'expresident del comitè organitzador dels premis, Philip Berk.


De l'èxit absolut al silenci durant 9 anys

Fraser va ser un dels actors més populars a finals dels 90 i ha tingut dolorosos alts i baixos al llarg de la seva carrera fins a recuperar la fama, aquests últims mesos, encarnant un professor d'anglès amb obesitat mòrbida que després de la mort de la seva parella comença a engolir menjar porqueria en un intent d'anestesiar el seu dolor.

Com a emblema de les "joguines trencades" de la indústria cinematogràfica, l'actor nord-americà, molt popular per pel·lícules com "George de la jungla" o la trilogia de "La mòmia", sap bé què significa l'abandonament i el dolor d'aquest personatge.

I és que la seva joventut daurada va anar seguida d'una abrupta decadència que va començar per les lesions causades per les acrobàcies que protagonitzava ell mateix a les pel·lícules, perquè es negava a recórrer a dobles.

"La mòmia" es va estrenar l'any 1999 amb Fraser com a protagonista (Universal)

Al final, els dolors el van obligar a passar per quiròfan i a aparcar la carrera durant anys. Fraser va passar uns anys complicats immers en els problemes legals derivats del divorci amb la seva dona, i va tenir una depressió per l'assetjament sexual de què va ser víctima, segons va denunciar públicament, per part de l'expresident de l'Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood (HFPA), Philip Berk.

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut