Borràs, sobre la decisió d'ERC de no acompanyar-la al TSJC: "És coherent amb qui ja m'ha jutjat"

Ni la CUP ni ERC acompanyaran aquest divendres la presidenta suspesa del Parlament en el seu judici per presumptes irregularitats en contractes de la Institució de les Lletres Catalanes

RedaccióActualitzat

Laura Borràs creu que és "coherent" que ERC no l'acompanyi aquest divendres al TSJC en l'inici del seu judici. En una entrevista a "Els matins" de TV3, la presidenta de Junts ha acusat els republicans d'haver "vulnerat la presumpció d'innocència", fent referència a la seva suspensió com a presidenta del Parlament, l'estiu passat, justament quan el TSJC va obrir el judici oral contra ella.

"És coherent amb algú que ja ha fet de jutge i que ja m'ha apartat del meu exercici polític al Parlament de Catalunya, en una decisió que ara ja podem saber que és arbitrària i partidista", ha argumentat Borràs.

La presidenta del Parlament suspesa respon així a la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, que aquest dilluns va informar que el seu partit no acompanyarà Borràs en l'inici del judici perquè és "un cas que res té a veure amb la repressió política, sinó en una mala gestió de recursos públics".

Per Borràs, això és "trist i decebedor" perquè es tracta de persones que "han sofert aquesta persecució política per un altre motiu" i que ara no se "solidaritzen".
 

La CUP tampoc l'acompanyarà

Per la CUP, malgrat que "és un cas que, molt probablement, s'ha magnificat per ser qui és", "té un origen no vinculat a l'exercici de l'autodeterminació perquè està vinculat a unes suposades males pràctiques". Per això, segons ha explicat la diputada Eulàlia Reguant, el seu partit tampoc acompanyarà Borràs a les portes del tribunal.

En una entrevista a Ràdio 4, Reguant ha afegit que, a parer seu, la causa "no té a veure amb la repressió de l'Estat" i creu que es fa mal servei quan s'intenten barrejar les dues qüestions.
 

Borràs insisteix que és innocent

Borràs està acusada de prevaricació i falsedat documental, per, suposadament, haver fragmentat contractes en benefici d'un conegut quan era la directora de la Institució de les Lletres Catalanes.

S'enfronta a una petició fiscal de 6 anys de presó i 21 d'inhabilitació. La Fiscalia no li imputa --tot i que sí que ho apuntava el jutge instructor-- ni malversació de fons públics ni frau administratiu, uns delictes que haurien fet augmentar la petició de penes.

La presidenta de Junts ha tornat a defensar la seva innocència i subratlla que és víctima d'una persecució política. Assegura que l'única "sentència possible" hauria de ser la seva absolució, per així tornar al Parlament "al més aviat possible".

Ha explicat que se sent com "qualsevol persona a les portes de ser jutjada sense haver comès cap delicte". I ho ha definit com una "situació d'indignació" que s'ha allargat en el temps.

Es tracta d'un judici que, segons ha dit, no s'hauria de produir i ha afegit que l'afronta amb la voluntat que la seva defensa demostri amb proves la seva innocència.

D'altra banda, sobre els pressupostos de la Generalitat i la posició de Junts, Borràs s'ha remès a la sessió de control al govern en el Parlament aquest dimecres, quan el seu grup podria anunciar si té previst presentar o no una esmena a la totalitat als comptes, que tiraran endavant després de l'acord del govern amb el PSC.

Pots veure l'entrevista sencera aquí:

 

ARXIVAT A:
Pressupostos de la Generalitat Laura BorràsJudicialTSJC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut