Imatge de la consellera Laura Borràs arribant a Les Borges Blanques en l'acte del centenari de les Biblioteques Populars, amb l'alcalde, E…
Imatge de la consellera Laura Borràs arribant a Les Borges Blanques en l'acte del centenari de les Biblioteques Populars, amb l'alcalde, Enric Mir i la presidenta de la Diputació, Rosa Perelló. L'1 de desembre de 2018. (Horitzontal)

Borràs afirma que la vaga de fam és un "crit d'alerta" sobre una situació "d'indefensió dramàtica"

Actualitzat

ACN Les Borges Blanques.-La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha valorat amb "consternació" i "màxim respecte" la decisió de Jordi Sànchez i Jordi Turull d'inciar una vaga de fam a la presó de Lledoners. Borràs l'ha qualificat de "crit d'alerta" sobre una situació "d'indefensió dramàtica". La consellera, que ha assistit a la commemoració del centenari de les biblioteques populars de la Mancomunitat a Les Borges Blanques, ha afegit també que amb la vaga s'apel·la a "les consciències" de les persones que "estan impedint una justícia justa".

Borràs ha afegit que "no donant resposta" a les peticions dels empresonats, "no es pot elevar el camí cap a la justícia europea". A més ha explicat que l'única valoració que pot es pot fer és amb "consternació" i amb "molt respecte", tenint en compte que es tracta d'una mesura "molt i molt dura" que "ens posa una mica en la situació de país que estem vivint", ha puntualitzat.La consellera de Cultura ha assistit aquest dissabte a l'acte del centenari de les Biblioteques Populars de la Mancomunitat a Les Borges Blanques, la primera de les terres de Lleida. En l'acte, s'ha descobert un monòlit per commemorar aquests 100 anys en el lloc on es va situar la primera biblioteca del poble i tot seguit, s'ha homenatjat la figura de Maria Lois, directora general de les bibliotecàries de l'època i impulsora de l'espai a Les Borges. Per la seva banda l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, que ha arrencat un fort aplaudiment entre els assistents recordant l'inici de la vaga de fam per part de Sànchez i Turull, ha reiterat a la consellera dues de les demandes que té el municipi en termes culturals. El primer és l'arxiu municipal, un equipament que segons ha explicat Mir "després del 155, i de moltes gestions veiem una voluntat expressa, per si no d'immediat, en breu, tirar-lo endavant . L'altra reivindicació és una sala teatre per acollir programació cultural, un projecte pel qual l'Ajuntament ja prepara una partida pressupostaria. L'acte, que ha comptat amb l'actuació de l'Orfeó Terrall i l'Escola de Música, ha finalitzat amb una recreació teatral del moment històric en què es va obrir aquesta biblioteca a càrrec del grup Cassigalls.

Anar al contingut