Foto d'arxiu del primer ministre britànic Boris Johnson
Foto d'arxiu del primer ministre britànic Boris Johnson

Boris Johnson, hospitalitzat per "símptomes persistents" de coronavirus

La reina Elisabet II s'ha adreçat a la població en un discurs televisat -la quarta vegada en 68 anys de regnat- per demanar als britànics que respectin el confinament per derrotar junts la pandèmia

RedaccióActualitzat

Boris Johnson continua hospitalitzat. El primer ministre britànic va ingressar aquest diumenge a la nit en un hospital de Londres ja que tenia "símptomes persistents" de coronavirus, deu dies després de donar positiu a la prova de la Covid-19. Johnson estava aïllat a la seva residència oficial a Londres, al 10 de Downing Street.

Segons fonts del govern britànic, "el primer ministre continua a l'hospital. Hi ha passat la nit". Les mateixes fonts han indicat que Boris Johnson tenia molta febre i els metges consideraven que necessitava anàlisis addicionals. "Per consell del seu metge, aquesta nit ha estat ingressat a l'hospital per fer-se noves proves", va indicar el seu despatx de Downing Street en un comunicat aquest diumenge:

"Aquest és una mesura de precaució, ja que el primer ministre continua tenint símptomes persistents de coronavirus deu dies després de la prova positiva del virus"

 

Boris Johnson, hospitalitzat amb símptomes
Larry, el gat que viu al 10 de Downing Street, esperant al costat de la porta (Reuters/Henry Nicholls)


Boris Johnson, de 55 anys, va anunciar el 27 de març que quedava aïllat a la seva residència oficial ja que havia donat positiu i tenia una temperatura alta. Downing Street va subratllar que no es tractava d'una qüestió d'emergència i que Johnson es mantenia al capdavant del govern.

El secretari d'Afers Exteriors, Dominic Raab, és l'encarregat de presidir aquest dilluns la reunió de l'executiu per abordar la pandèmia que, fins ara, ha causat gairebé 5.000 morts i 48.000 contagiats al Regne Unit.

 

Missatge televisat d'Elisabet II

Coincidint amb l'hospitalització de Johnson, la reina Elisabet II es dirigia als britànics a través d'una aparició per televisió, per analitzar el moment que viu el país amb el coronavirus. Una circumstància que només ha fet en quatre ocasions en 68 anys de regnat, com ara la mort de Diana de Gal·les i la guerra del Golf.

Missatge televisiu d'Elisabet II
Escoltant el missatge d'Elisabet II, el quart televisat que fa des del començament del regnat (Reuters/Hannah McKay)


La reina, de 93 anys, va voler injectar moral a la població i mostrar-s'hi propera, incidint en el moment de dolor que es viu, i els problemes financers que provoca. Va agrair la feina que fa el personal sanitari i va encoratjar el país a respectar el confinament. Va convidar el poble britànic i també els ciutadans de la Commonwealth a ser forts.

"Espero que en els pròxims anys tothom estigui orgullós de com hem respost a aquest repte i que els que vinguin al darrere diguin que els britànics d'aquesta generació van ser tan forts com els de totes. Que els atributs de l'autodisciplina, de la determinació tranquil·la i el bon humor, de fer-se costat, encara caracteritzen aquest país. L'orgull del que som no forma part del passat. Marca el nostre present i el nostre futur. Si ens mantenim junts i ferms, derrotarem el coronavirus"

 

El príncep Carles és, precisament, un dels milers d'afectats pel coronavirus al Regne Unit. Després de donar positiu, Carles d'Anglaterra, de 71 anys, ja fa uns dies que va sortir de l'aïllament: "Es troba bé i ja fa vida normal", segons van informar fonts del Palau de Buckingham.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutBoris Johnson
Anar al contingut