Una de les imatges que han difós els promotors del projecte (Qiddiya/Toei Animation)

"Bola de Drac" tindrà un parc temàtic en un megaprojecte turístic a l'Aràbia Saudita

Les instal·lacions ocuparan més de 500.000 metres quadrats i s'hi recrearan ubicacions icòniques de la sèrie

Redacció/AgènciesActualitzat

La productora japonesa d'animació Toei Animation ha anunciat la creació del primer parc temàtic dedicat a la sèrie "Bola de Drac". S'ubicarà dins del megaprojecte turístic Qiddiya de Riad, que aspira a convertir-se en la "capital de l'entreteniment" saudita.

En les instal·lacions es recrearan ubicacions icòniques de l'obra, com la Kame House, la casa del Follet Tortuga; la Corporació Càpsula, que era l'empresa dels pares de la Bulma; la Torre Sagrada, on viva el mestre Karin; o el planeta d'en Bills, segons han detallat en un comunicat.

Tot plegat en una immensa àrea de més de 500.000 metres quadrats de superfície distribuïda en set zones. Per comparar-ho, Port Aventura World ocupa uns 110.000 metres quadrats.

En el complex hi haurà més de 30 atraccions, entre les quals hi ha una muntanya russa del drac Shenron, de més de 70 metres d'alçada, a més de comptar amb restaurants i hotels inspirats en la franquícia.

L'anunci coincideix amb la signatura d'un acord d'associació estratègica entre Toei i el Fons d'Inversió Pública de l'Aràbia Saudita. La part saudita assumirà els costos de la construcció, mentre que la productora proporcionarà la llicència.

Per ara, no s'ha detallat el cost del projecte ni la data prevista d'obertura del parc, tot i que se sap que el projecte Qiddiya hauria d'estar enllestit el 2027.

Aquestes són les primeres imatges promocionals del complex dedicat a "Bola de Drac":


L'anime, de moda

"L'anime s'està popularitzant a l'Aràbia Saudita, el 80% de la població n'ha vist i el 40% ha vist 'Bola de Drac'", va assegurar en una roda de premsa a Tòquio el director general del projecte Qiddiya, Abdullah Al-Dawood.

Aquest 2024 se celebra el 40è aniversari del començament de la sèrie basada en el manga original d'Akira Toriyama, que va morir l'1 de març passat, als 68 anys.

La productora Toei Animation és la  propietària dels drets d'autor de la sèrie d'animació i els posarà a disposició d'un megaprojecte turístic que es va començar a construir el 2019 en el marc de l'anomenada estratègia Saudi Vision 2030, que té com a objectiu diversificar les fonts d'ingressos de l'Aràbia Saudita, i busca convertir-se en la capital de l'entreteniment saudita, en un país que tot sovint és notícia per violacions dels drets humans.

ARXIVAT A:
TelevisióAràbia Saudita
Anar al contingut