Boko Haram difon un vídeo en què culpa el govern de la mort de moltes de les nenes que va segrestar a Nigèria

RedaccióActualitzat

Boko Haram assegura que moltes de les 200 nenes que va segrestar a Nigèria fa dos anys han mort per culpa del govern. 

El grup terrorista ha difós un vídeo, el segon des del rapte, en què mostra els cossos de diverses nenes i adolescents mortes. El vídeo, d'uns 12 minuts de durada, mostra els cadàvers estesos sobre la sorra i envoltats de bidons i mantes. 

En les imatges tambés es veu un grup de nenes i adolescents vestides amb vel islàmic. Són una cinquantena. Un combatent armat amb la cara tapada obliga a una d'elles a demanar l'alliberament dels jihadistes empresonats. A més, la jove assegura que els atacs aeris del govern han mort algunes de les seves companyes. 

Les nenes les van segrestar l'abril del 2014. Algunes han aconseguit escapar-se durant aquest temps i han explicat que Boko Haram les ha venut com a esclaves sexuals o bé les ha fet casar amb milicians d'aquest grup.

El nou govern de Nigèria s'ha fixat com a prioritat la lluita contra els jihadistes i el retorn de les ostatges a casa seva. El govern del país ha assegurat que s'ha posat en contacte amb l'organització per tractar d'alliberar-les i verificar si el contingut és autèntic.

En un comunicat, el govern nigerià ha justificat que és difícil alliberar les nenes a causa de la divisió interna del grup, i creu que aquest últim vídeo l'ha fet la facció encapçalada pel líder Abubakar Shekau. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut