Madrid

Blanco aclareix que els comentaris sobre una apujada dels impostos són una "reflexió personal"

El ministre de Foment, José Blanco, ha assegurat que els seus comentaris sobre una apujada d'impostos a les rendes altes parteixen d'una "reflexió personal", tot i que ha reiterat que els recursos de l'Estat "són limitats" i l'"única solució" per garantir la despesa social i productiva passa, segons la seva opinió, per aquesta mesura. El ministre de Foment ha puntualitzat que ha advocat per aquesta possibilitat com una "reflexió oberta" sobre un debat que "cal fer", però no en nom de l'executiu socialista. "És veritat que jo sóc membre del govern, i tindré oportunitat d'expressar la meva opinió quan estiguem substanciant al Consell de Ministres el debat sobre els Pressupostos Generals de l'Estat", ha conclòs.

Actualitzat
L'endemà de l'anunci del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que no descarta ampliar el nombre d'aturats que es podran beneficiar de l'ajuda de 420 euros, José Blanco ha recordat que això té un cost per a les arques de l'Estat, i ha afirmat que una manera de compensar-lo seria demanar un esforç als que guanyen més.

En una entrevista a la cadena Ser, el ministre ha afirmat que "si cal apujar determinats tipus impositius a les persones que tenen més renda per garantir polítiques socials o inversions públiques s'haurà de fer". Tot i que Blanco ha afirmat que es tractava només d'una "reflexió", ha afegit que en moments de crisi "tots hem de contribuir a millorar la situació".

Posteriorment ha fet unes altres declaracions matisant que aquesta no és una proposta assumida per l'executiu, sinó una reflexió personal. Preguntat sobre quina seria segons la seva opinió el llindar adequat entre rendes mitges i altes a l'hora de plantejar una apujada impositiva, Blanco ha admès que "no ha estudiat" aquest detall, ja que s'haurà d'analitzar en funció de la situació i de les necessitats del país. De totes maneres ha afegit que "és un debat que cal fer".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut