Bimbo tancarà l'any que ve la històrica planta de Granollers
Planta de Bimbo a Granollers

Bimbo tancarà l'any que ve la històrica planta de Granollers

Traslladarà el 80% de la plantilla a Santa Perpètua de Mogoda, on es concentrarà la producció

RedaccióActualitzat

El grup Bimbo tancarà la històrica planta de Granollers l'any 2020 i concentrarà tota la seva producció a Catalunya a la fàbrica de Santa Perpètua Mogoda, segons avança el diari Expansión.

El 80% de la plantilla de Granollers es traslladarà de centre, a només 17 quilòmetres de distància, i la resta de treballadors seran baixes voluntàries cobertes principalment amb jubilacions i prejubilacions.

L'empresa de brioixeria té per objectiu que la fàbrica de Granollers deixi de produir durant el primer trimestre del 2020 i, a partir de Setmana Santa, passi a funcionar únicament com a centre logístic per a la distribució dels productes de la companyia. Bimbo no descarta que a mitjà termini aquestes instal·lacions, que van acollir l'empresa des del seu naixement, l'any 1965, es puguin posar a la venda.

La companyia va traslladar dijous aquesta decisió al comitè d'empresa i els sindicats consideren que el trasllat "no serà traumàtic".

 

Bimbo va adquirir la  fàbrica de Santa Perpètua després de l'absorció de Panrico i de les seves marques Donuts, Bollycao i La Bella Easo, el juliol del 2016.

En  paral·lel, la multinacional de brioixeria -de capital mexicà- va anunciar el 25 de setembre passat un ERO per a 290 treballadors per reorganitzar la xarxa comercial a  Espanya i adaptar-la a la demanda actual del mercat. A les oficines de Barcelona, l'ERO podria afectar unes 20 persones.
 

 

Anar al contingut