Billie Eilish, l'antidiva del pop, omple el Sant Jordi de Barcelona

És la primera cantant nascuda al segle XXI que arriba a les llistes d'èxit nord-americanes

Actualitzat

Icona mundial del pop adolescent i una de les artistes d'èxit més fulgurant, la californiana Billie Eilish, de només 17 anys, ha omplert el Palau Sant Jordi.

Ha portat a Barcelona el seu espectacle just després de situar-se al número 1 a les llistes nord-americanes i de guanyar, la setmana passada, el Premi MTV Video al millor artista revelació. Les entrades estaven exhaurides.

El seu últim vídeo, "Bad guy", porta més de 500 milions de visualitzacions a Youtube, mentre que els seus 50 milions de seguidors mensuals a Spotify dupliquen els de Michael Jackson, tripliquen els dels Rolling Stones i superen els d'Ariana Grande i Taylor Swift.

 

 

Billie Eilish arriba al Sant Jordi amb lesions que s'ha fet als seus últims concerts. Ho ha explicat en una entrevista a TV3:

"Aquesta me la vaig fer fa un mes i aquesta, fa dos dies."

Dissabte es va fer un esquinç en una actuació a Milà en què va haver de sortir de l'escenari agafada a coll. Aquest dilluns, poc abans d'actuar al Sant Jordi, caminava amb crosses. A l'escenari, ha actuat amb una fèrula a la cama.

Tot i que amb molt sentit de l'humor, el seu estil fosc, de vegades torturat, i les seves lletres inusualment madures i angoixades han aconseguit connectar amb la generació Z, post-millennial, d'una manera a què no han arribat altres dives de coreografies espectaculars i sonoritats sovint massa semblants per l'excés de postproducció.

Billie Eilish, durant l'entrevista que li ha fet TV3

La de Los Angeles s'ha convertit, així, en una mena d'antiestrella del pop admirada també per músics de generacions anteriors com Thom Yorke, de Radiohead, o l'ex de Nirvana Dave Grohl.

"Faig el que faig i prou. No ho faig per atreure la gent. No tinc cap intenció de canviar la indústria perquè no hi ha indústria. La gent té idees estranyes i es pensa que la indústria musical és un gran lloc on hi ha tothom i no és veritat."

Cap intenció, doncs, de canviar la indústria i cap intenció, tampoc, de criticar ni de ser cap exemple per a ningú amb la seva manera de vestir, amb roba molt ampla, evitant remarcar la seva silueta.

"No m'agrada que la gent vulgui lloar-me per això. Això és només el que em vull posar ara. Si demà em vull despullar, em despullaré. Ningú ho podrà evitar."

 

 

 

I si no tanca portes a canviar de manera de vestir, Eilish tampoc es tanca a canviar la manera de compondre, des de l'habitació de casa seva, amb el seu germà Finneas O'Connell, conegut també per ser un dels actors de la sèrie "Glee".

"Si el meu germà vol fer una altra cosa, pot. Si jo vull parar, hauria de poder parar. No dic que hagi de parar, però no m'agrada tancar-me portes. M'agrada tenir opcions obertes. Si vull fer una cosa, la faré. Si no vull, no la faré."

Diu que odia que la jutgin per la seva edat, però amb els seus 17 anys ja ha estat portada de la revista Rolling Stone.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

COVER: ROLLING STONE

A post shared by BILLIE EILISH (@billieeilish) on

 

ARXIVAT A:
Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut