Parella de pandes bessons acabats de néixer al zoo de Berlín (Reuters)
Parella de pandes bessons acabats de néixer al zoo de Berlín (Reuters)

Bessonada d'ossos panda: naixement històric al zoo de Berlín

El panda gegant és un animal originari de la Xina, en perill d'extinció

Actualitzat

El naixement i la cria d'ossos panda en captivitat és extremadament difícil. Però al zoo de Berlín ho han aconseguit. Aquest cap de setmana han nascut dos bessons de panda gegant.

La mare és Meng Meng, que en xinès vol dir "petit somni", i el pare, Jiao Quing, "petit tresor". Tot i que s'havien aparellat, es va fer una inseminació artificial per tenir més oportunitats d'èxit en la fecundació.

Els nadons no tenen nom perquè encara no n'està clar el sexe.

Perquè totes dues cries puguin sobreviure, el zoo participa activament en la criança. Deixen una de les cries quatre hores amb la mare i l'altra es queda a la incubadora. I es van alternant. Perquè, quan els ossos panda tenen bessons, normalment només s'encarreguen d'una de les cries.
 

La mare panda amb una de les dues cries abada de néixer (Reuters)

Aquestes dues cries no s'assemblen gens a com seran de grans. Ara tenen la pell rosada i peluda i una cua desproporcionadament llarga. Tot just fan 186 i 136 grams, però acabaran pesant més de 100 quilos.

El panda és una espècie en perill d'extinció que necessita protecció. Per això, cada exemplar que neix contribueix a la preservació de l'espècie. A la natura només queden 1.864 pandes gegants adults. En zoos, n'hi ha uns 400, que formen part d'un projecte de conservació xinès.

 

 

La mare i el pare dels bessons van arribar a Berlín al 2017, durant una visita del president Xi Jinping a Alemanya. Formen part del que es coneix com la "diplomàcia dels pandes", una política instaurada a la Xina per mantenir bones relacions amb els seus socis.

El zoo alemany paga prop de 14 milions d'euros en un contracte de 15 anys per acollir els ossos. Quan els dos bessons acabats de néixer siguin prou grans tornaran a la Xina, com estableix l'acord a què van arribar.

El Jardí Zoològic de Berlín, al costat del parc del Tiergarten, és un dels zoos més grans d'Alemanya i un dels més complerts del món en nombre d'espècies animals.

 

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut