Quan ens podrem treure la mascareta? Europa planteja escenaris per relaxar-ne l'ús
Ús de la mascareta en la terrassa d'un bar a Lleida (ACN/Laura Cortés)

Bars i restaurants de Lleida i 6 municipis del Baix Segre ja poden obrir a l'interior

Des de l'inici de la pandèmia només han pogut obrir cinc setmanes

RedaccióActualitzat

Els bars i restaurants de la ciutat de Lleida i dels municipis d'Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre ja poden tornar a atendre clients a l'interior dels establiments.

Per fer-ho, això sí, han de restringir l'aforament al 50 per cent del que tenen autoritzat.

La resolució del Departament de Salut publicada aquest dimarts també suprimeix la limitació horària que obligava a tancar a la mitjanit.

És la primera vegada que els bars i restaurants de Lleida i sis municipis del Baix Segre poden obrir a l'interior des de fa gairebé un mes: el 15 de juliol, Salut va emetre una resolució que els permetia funcionar només per fer lliuraments a domicili o recollida amb cita prèvia.

Quinze dies més tard, el 30 de juliol, es va permetre l'obertura de les terrasses, aplicant una distància de dos metres entre taules.

 

Terrassa de la plaça Sant Joan de Lleida, el 30 de juliol (ACN/Laura Cortés)


Aquesta mesura a l'exterior dels locals es manté, amb l'afegit que, mentre es respecti, no cal limitar l'aforament al 50 per cent, a les terrasses.

La resolució publicada aquest dimarts, d'altra banda, manté la limitació de l'aforament al 50 per cent als espais comuns dels hotels, amb la recomanació que "sempre que sigui possible" s'utilitzin els serveis a domicili i per emportar.

Es dona la circumstància que, a Lleida i aquestes sis poblacions del Baix Segre, els bars i restaurants només han pogut obrir cinc setmanes, des de l'inici de la pandèmia.

La Federació d'Hostaleria de Lleida calcula que aquesta situació pot fer que un 30 per cent dels bars i restaurants acabin tancant.

ARXIVAT A:
Coronavirus Desescalada
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut