Entrevista a "Els matins"

Bargalló defensa que es facin extraescolars "amb les màximes garanties possibles"

El conseller d'Educació admet que hi ha hagut més absentisme escolar el primer dia de curs, però diu que està limitat a col·lectius molt concrets

Josep Maria Camps ColletActualitzat

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha defensat que, a més d'anar a l'escola, nens i joves puguin fer també activitats extraescolars durant el curs.

Entrevistat aquest dimarts al programa "Els matins" de TV3, Bargalló ha assegurat que no comportarà gaire risc si s'aconsegueix que en les extraescolars també hi hagi grups estancs:

"Els nostres nois i noies venen de 6 mesos de confinament, necessiten estudiar i socialitzar-se, fer esports, anar a la natura, ho necessiten. Llavors, activitats  extraescolars, sí. Com? Amb les màximes garanties possibles: distància, mascareta..."

"Per tant, el que nosaltres diem a les famílies i als organitzadors d'extraescolars: les mesures dures que posem a l'escola han de posar-se també a les extraescolars i així les podrem fer."

"Dos grups estables afectats"

El conseller ha admès que, en cas que un nen o adolescent doni positiu de coronavirus, caldrà confinar els companys de classe i també els de l'activitat, però ha dit que és un risc assumible:

"Per exemple, si hi ha un noi de 14 anys que va a l'institut i fa bàsquet: doncs té 2 grups estancs, el del seu equip de bàsquet i el de l'institut."

"Què hem de mirar a bàsquet? Que quan tingui una competició, hi hagi totes les mesures de seguretat, als vestidors, a les dutxes, al transport, i si aquest noi s'ha de confinar, tindrà dos grups estables afectats, evidentment."

Absentisme "no significatiu"

Pel que fa a l'arrencada del curs d'aquest dilluns, Bargalló n'ha fet un balanç positiu i ha assegurat que els problemes que hi ha hagut són normals, vistes la situació.

Ha aprofitat per treure importància als casos d'absentisme escolar que hi ha hagut el primer dia, que ha assegurat que s'han donat en col·lectius molt concrets:

"No s'ha donat un absentisme significatiu en el sistema, no s'ha donat. Sí que s'ha donat un absentisme significatiu en algunes escoles amb alumnat especialment vulnerable, on ja hi ha un absentisme normalment. Malauradament, ahir es va donar més."

"Hi ha col·lectius que es dirigeixen a comunitats molt concretes amb el discurs de la por. Per exemple, hi ha una entitat nova que ha aparegut en el món de les comunitats gitanes que està demanant a les famílies que no portin els fills a l'escola."

"Un període d'empatia"

Bargalló ha assegurat que el sistema educatiu estava avisat i que ja hi ha promotors actuant amb les famílies a les quals "els havia arribat un missatge negacionista".

En aquest sentit, ha descartat anar a la Fiscalia per denunciar aquestes famílies:

"Nosaltres demanaríem un període de carència, de convenciment i d'empatia abans de desenvolupar qualsevol acció judicial."

 

 

 

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut