Bàsquet

Barça Lassa i Divina Joventut, dos equips catalans entre els vuit que volen aixecar la Copa

Els blaugranes s'enfronten amb el València Basket als quarts de final i els verd-i-negres, contra el Baskonia

Actualitzat

Falten poques hores per què la pilota comenci a botar en el Wizink Center, a Madrid i és que la Copa és a punt de començar. Seran quatre dies intensos de bàsquet, de dijous a diumenge i són vuit equips que busquen aixecar el trofeu, entre els quals dos catalans, el Barça Lassa i el Divina Seguros Joventut.

El vigent campió, el Barça Lassa, arriba en un bon moment i és que és líder de la Lliga Endesa amb un balanç de 17 victòries i 3 derrotes. A l'Eurolliga, a més, els de Pesic estan oferint una bona imatge que feia temporades que no es veia, cinquens amb 13 triomfs i 9 desfetes. Els blaugranes, de la mà d'un Tomic i un Heurtel en un gran moment, volen revalidar el títol. Abans, però, hauran de superar als quarts de final al València Basket (dijous, a les 21:30).

El Valencia Basket conscient que no ho tindrà fàcil davant dels blaugranes jugarà sense la pressió de ser el favorit i sortirà a la pista a donar-ho tot per fer-se un lloc a les semifinals. La seva principal arma es diu Bojan Dubljevic, màxim anotador (13,3), màxim caçador de rebots(6,8) i líder en les recuperacions (1,0).

El Divina Seguros Joventut, per la seva banda, també està vivint una campanya dolça després del malson de l'any passat quan la crisi esportiva i la crisi econòmica es van barrejar en una espiral que va fer perillar el seu futur. L'arribada de Carles Duran a la banqueta més el lideratge a la pista d'un Nico Laprovittola estel·lar ha portat el conjunt badaloní a tornar a somiar en aconseguir la Copa. Els verd-i-negres es veuran les cares als quarts de final contra el Baskonia, un rival dels més complicats (divendres, a les 19:00).

El Baskonia ocupa la tercera posició a la classificació de la Lliga ACB amb 14 victòries i 6 derrotes i a l'Eurolliga ocupa la vuitena posició, l'última plaça que dona accés als playoffs que es disputaran entre els 16 d'abril i l'1 de juny. Amb Shengelia, com a líder anotador amb un promig de 14,9 punts per partit, el conjunt basc presenta la seva candidatura per aconseguir el títol.

El Reial Madrid vol refer-se de l'amarg regust que li va deixar la Copa de l'any passat quan va veure com un Barça d'emergències li prenia el trofeu, contra pronòstic, en una disputadíssima final que va acabar amb un ajustat 90-92 en el marcador. Això sí, hi ha dubtes amb Sergi Llull que no acaba d'estar en condicions. El seu mateix entrenador, Pablo Laso, ha dit públicament que no les té totes amb el menorquí. Ara bé, el Madrid compta amb altres efectius amb la capacitat d'aixecar la Copa com ara Tompkins, Ayón, Carroll, Campazzo o Tavares.

El modest Estudiantes serà el primer rival del totpoderós conjunt blanc(divendres, a les 21:30). Derbi madrileny entre el segon i el tretzè classificat de la Lliga Endesa. Duel d'amfitrions molt desequilibrat però l'Estudiantes confia mantenir la bona ratxa que està vivint i és que han guanyat quatre dels últims sis partits i, sense jugar competició europea, ja fa setmanes que preparen la Copa. Només guanyar el conjunt blanc i classificar-se per a les semifinals ja seria una gran fita per als de Josep Maria Berrocal. Entre les files de l'entrenador català, el més destacat és Darío Brizuela, amb un promig de 15,5 punts per partit.

L'Unicaja i el Tenerife seran els encarregats d'inaugurar la Copa (dijous, a les 19:00), un duel entre el quart i el cinquè classificat de la Lliga Endesa. Els de Luis Casimiro confien emportar-se el bitllet per a les semifinals però no ho tindran fàcil ja que es medeixen contra el tercer millor equip en defensa de la màxima categoria. Dos estils totalment oposats i és que els malaguenys, per la seva banda, són el tercer millor equip en atac però no podran comptar amb el base Alberto Díaz, lesionat, i tenen dubtes amb l'ala-pivot Carlos Suárez, que té molèsties.

 

 

ARXIVAT A:
ACB
Anar al contingut