Exterior del Camp Nou després del partit entre el Barça i el PSG.
Exterior del Camp Nou després del partit entre el Barça i el PSG.
Barcelona

Barça, Gendarmeria i Mossos van acordar no retenir els seguidors del PSG tot i que el partit era d'alt risc

RedaccióActualitzat

El partit de la Lliga de Campions entre el Barça i el París Saint-Germain (PSG) va acabar amb dos seguidors de l'equip francès amb ferides d'arma blanca.

Com tots els enfrontaments de la Champions, el partit de dimecres va ser declarat d'alt risc. Això implica que els aficionats de l'equip visitant són retinguts a dins del camp fins que ha sortit tothom i, a més, són escortats per la policia.

Segons l'intendent portaveu dels Mossos d'Esquadra, Xavier Porcuna, la decisió de no fer esperar els seguidors del PSG es va prendre conjuntament entre el Barça, la policia francesa i els Mossos d'Esquadra i estava basada en el fet que no hi havia indicis d'un possible conflicte entre aficions.

"Quan finalitza el partit, el responsable de seguretat del Barça del cos de Mossos d'Esquadra determina amb quines circumstàncies es fa la sortida de les aficions. Prèviament a adoptar la decisió de com es realitza aquesta part del dispositiu, es va consensuar la manera de fer-ho amb els responsables del Barça, amb seguretat privada contractada pel Barça i amb la policia francesa", ha explicat Porcuna.

El Barça està pendent de les investigacions policials, perquè els fets van passar fora de les instal·lacions del Camp Nou. El club ha esmentat un informe de la UEFA, segons el qual el protocol de seguretat que es va seguir va ser el correcte. Asseguren que si al final del partit no van retenir uns minuts l'afició visitant a la tercera graderia, com s'acostuma a fer en els partits de Champions declarats d'alt risc, va ser perquè així ho van acordar amb el coordinador de seguretat dels Mossos.

 

Anar al contingut