Madrid

Báñez defineix l'èxode de joves d'Espanya per la crisi com a "mobilitat exterior"

És veritat que molts joves han sortit d'Espanya en buscant solucions per a la crisi. Això es diu mobilitat exterior perquè hi ha qui busca oportunitats laborals i formatives", ha deixat anar la ministra al Congrés. Els socialistes li han retret: "És el seu dit el que convida massa joves haver d'anar-se'n lluny de la seva terra".

RedaccióActualitzat
La ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, ha definit com a "mobilitat exterior" l'èxode de joves que no troben feina a l'estat espanyol per culpa de l'elevat atur juvenil i decideixen buscar oportunitats laborals a l'estranger. "És veritat que molts joves han sortit d'Espanya buscant solucions per a la crisi. Això es diu mobilitat exterior perquè hi ha qui busca oportunitats laborals i formatives", ha deixat anar la ministra al Congrés dels Diputats.

En resposta a una pregunta de la diputada socialista María González al Congrés sobre les mesures que ha pres el govern espanyol davant la situació dels joves que han de marxar de l'Estat per buscar feina, Báñez ha dit que és una realitat que "no va començar ahir", ja que 50.000 joves van marxar quan governava el PSOE.

El "plantejament de mobilitat", ha respost Báñez, "porta a una idea d'intercanvi" ja que "el 2012 van haver 17.300 espanyols residents a Europa per la crisi", però també "van venir estrangers a Espanya". En aquest sentit, ha dit que hi ha 30.000 alemanys, 40.000 britànics i 63.000 italians a l'Estat.

"El que volem és treballar perquè el que vulgui sortir surti, però perquè el talent que ha marxat per la crisi torni com més aviat millor", ha dit una Báñez, que ha recordat als socialistes que l'estratègia del treball juvenil s'està tramitant com a projecte de llei al Congrés i li ha demanat que aporti esmenes al seu text, que incorpora un centenar de mesures. La ministra també ha reconegut que ara per ara un de cada dos joves no té feina.

La diputada socialista li ha contestat que espera que el govern accepti les seves recomanacions i ha recordat que molts joves se n'han hagut d'anar sobretot per la reforma laboral i les polítiques de retallades del govern en educació, sanitat o beques. "És el seu dit el que convida massa joves haver d'anar-se'n lluny de la seva terra", ha etzibat González a la ministra. Per això, ha demanat que retiri la reforma laboral i el nyap" del pla de treball que ha creat per l'executiu.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut