Cribratges massius a Sant Boi de Llobregat per detectar casos de Covid (EFE/Quique García)

Baixa a 1 la mitjana de velocitat de reproducció del coronavirus a Catalunya

Cada malalt de Covid contagia de mitjana només una persona, una dada que no es donava des del 8 d'agost

Actualitzat

La velocitat mitjana de reproducció de la Covid a Catalunya ha baixat a 1. És a dir, cada malalt de Covid contagia de mitjana només una persona.

Hi ha indrets de Catalunya on aquesta xifra és major i en d'altres menor, però la mitjana és d'1, que segons els experts és el punt necessari per tractar de controlar l'epidèmia.

Des del 8 d'agost que no baixàvem a 1, després de nivells que havien arribat a l'1,83 a mitjans de juliol. I per trobar una taxa de reproducció de la Covid inferior a l'1 ens hem remetre a les dades del 19 de juny, quan sortiem dels mesos de confinament. 

 
 
 

Actualment hi ha 668 pacients de Covid ingressats als hospitals catalans, i 1 de cada 5 ho estan a les unitats de cures intensives. El percentatge de llits d'UCI ocupats per malalts de Covid és d'un 6 per cent aproximadament, una xifra molt diferent a la del mes d'abril, quan es va arribar al 75%.

 

L'índex de reproducció de la malaltia a 1 és una bona notícia, però els experts destaquen que el risc de rebrot es manté alt. La mitjana està a 186 punts i, per anar bé, hauria d'estar a 100. Tot i això, la situació és millor que a finals d'agost, quan la xifra superava els 200 punts, que indicava que el risc era molt alt.

 

Interactiu: mapa de l'índex de risc de brot per municipi

Pel que fa al nombre de morts a Catalunya, l'últim recompte és de 13.069 des de l'inici de la pandèmia, entre casos confirmats amb proves PCR i d'altres sospitosos de ser ho. D'aquests, més de quatre mil corresponen a residències d'avis.

ARXIVAT A:
SalutCoronavirus
Anar al contingut