A Catalunya hi ha 107.670 casos confirmats per PCR des de l'inici de la pandèmia

Catalunya acaba l'agost amb un risc "molt alt" de rebrot de Covid-19

Aquesta última setmana s'han superat els 200 punts de risc de rebrot, segons les dades del Departament de Salut

Actualitzat

Catalunya tanca la pitjor setmana d'agost pel que fa al risc de rebrot de coronavirus. Segons les dades del Departament de Salut, en els darrers dies s'ha superat el llindar dels 200 punts, que marca el pas de risc alt a molt alt. Aquest diumenge, se situa en els 200,87.

La regió sanitària de Lleida continua al capdavant, amb més de 300 punts, seguida de l'Alt Pirineu i l'Aran.

El Camp deTarragona, Barcelona ciutat i les regions metropolitanes Nord i Sud es mantenen en un índex de rebrot per sobre dels 200 punts i, per tant, amb risc molt alt.

Es mantenen amb risc alt les Terres de l'Ebre, que són la regió amb menys risc de rebrot, malgrat que hi ha crescut respecte a les dades d'ahir. També tenen risc alt les regions de Catalunya Central i Girona.

 

Interactiu relacionat: Gràfic de l'índex de rebrot per regions sanitàries

També el president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet referència en un tuit al risc molt alt que s'ha assolit a Catalunya i assegura que ha demanat als Mossos màxima severitat davant dels incompliments de les normes de prevenció de la Covid, com ara la prohibició de reunir-se més de deu persones a tot Catalunya, després de les festes i aglomeracions que s'han vist aquest cap de setmana, com és el cas de Vilafranca del Penedès.

 

136 persones a les UCIs

En les dades publicades aquest diumenge, el Departament de Salut també ha comunicat 9 defuncions més i 1.459 positius nous confirmats amb una prova PCR. La xifra d'ingressos als centres hospitalaris s'incrementa en 21 persones, i també creix el nombre de persones ingressades a les UCIs, amb 7 pacients més: avui en són 136.

Des de l'inici de la pandèmia, han mort a Catalunya 13.013 persones per coronavirus.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut