Un operari municipal talla amb una serra mecànica un dels arbres caiguts prop d'un canal d'Amsterdam per la tempestaEunice
Els operaris públics de moltes ciutats del nord d'Europa han destinat el matí a reparar els danys provocats per la tempesta

Avions inestables, contenidors tombats i sostres arrencats: els vídeos del pas del Eunice

Les imatges verificades que han corregut per les xarxes i que demostren la força del temporal Eunice, capaç de tombar contenidors de fins a tres tones

La borrasca de rècord al nord d'Europa, el pitjor que ha experimentat el Regne Unit en tres dècades, ha deixat xifres de rècord i diverses víctimes mortals, a més de múltiples vídeos que fan de testimoni de la capacitat de destrucció de les ràfegues de vent.

Els moments de més perill, i de més tensió, els han viscut els pilots i passatgers que han hagut d'aterrar o enlairar-se entre ràfegues de vent de més de 140 km/h. Davant la intensitat de les imatges i la proesa tècnica dels pilots, una televisió va optar per col·locar càmeres en diversos punts de l'aeroport londinenc de Heathrow i va emetre en directe gairebé 8 hores de complexes maniobres aeronàutiques, amb comentaris i un gran èxit d'audiència: acumula pràcticament 7 milions de reproduccions.


L'agulla de l'església de Saint Thomas, a Somerset, a Gal·les, ha estat una de les moltes estructures que han acabat cedint a les potents ràfegues i ha caigut. Per sort, no s'han lamentat danys personals.


Sí que n'ha sortit malparat el Millenium Dome, que va acollir els Jocs de Londres del 2012. La pell que recobreix el complex esportiu i d'oci ha acabat esmicolada pel vent:


Un dels efectes més habituals dels temporals és la caiguda d'arbres, però no sempre cauen gegants de més de 400 anys. És un roure que va caure a Brentwood, a Essex, i va tocar de ple una casa, que va deixar molt destrossada:


D'arbres n'han caigut també com a conseqüència del pas del Eunice a altres punts del continent europeu. Aquest és un recull dels més devastadors als Països Baixos. Algunes persones s'han salvat per poc de ser esclafades:

 

 

 

També als Països Baixos, a Rotterdam, s'ha vist una de les imatges més espectaculars: el vent tomba desenes de contenidors al port. Són contenidors buits, apilats precisament perquè no hi ha càrrega, però poden arribar a pesar unes tres tones cadascun:

 

Els vídeos falsos que no han passat

La majoria d'aquests vídeos s'han fet virals a la xarxa, però el pas del Eunice també ha portat una altra conseqüència. Aquests vídeos, amb milions de reproduccions, s'han barrejat amb molts vídeos que s'acompanyaven de l'etiqueta #EuniceStorm però que no hi tenien res a veure. Imatges gravades dies o mesos enrere, fins i tot en altres països del món que no han hagut de viure la recent tempesta.

ARXIVAT A:
Regne UnitViral
Anar al contingut