Una de les nenes que va participar en l'estudi, vacunant-se a la universitat de Duke (Shawn Rocco / Reuters)

Autoritzada la vacuna de Pfizer pels nens d'entre 5 i 11 anys als Estats Units

L'Administració d'Aliments i Fàrmacs s'ha basat en un estudi que la mateixa Pfizer ha fet a 3.100 nens, i que conclou que la vacuna és tan efectiva com en la franja dels 16 als 25

Actualitzat

Els 28 milions de nens estatunidencs d'entre 5 i 11 anys tenen des d'aquest divendres autorització per posar-se la vacuna de Pfizer/BioNTech contra la Covid.

Ho ha confirmat l'Administració d'Aliments i Fàrmacs (FDA), que basa la seva decisió en l'alta efectivitat que la vacuna té en aquesta franja d'edat, d'un 90,7%. Es tracta d'una xifra molt semblant a la de la franja dels 16 als 25 anys. 

Les dades d'eficàcia surten d'un estudi en 3.100 nens de diferents països, entre els quals Espanya. Això sí, l'organització que hi ha darrere de l'estudi és la mateixa Pfizer. 

La FDA assegura que ha fet una anàlisi minuciosa de les dades aportades per la farmacèutica, especialment aquelles que fan referència a possibles efectes secundaris per als nens, i garanteix que no se n'ha detectat cap de seriós.

Els nens també rebran dues vacunes, amb tres setmanes de separació, però rebran una dosi molt més petita: 10 micrograms, pels 30 que reben els majors de 12 anys.

Segons Albert Bourla, president de Pfizer, més de 6 milions de nens s'han infectat de Covid als Estats Units, i aquesta era una notícia que molts pares, tutors i cuidadors estaven esperant. 

 

La resta de països

La Xina era, fins ara, l'únic país que havia permès la vacunació en una franja d'edat tan baixa: des del mes de juny passat, els nens majors de 3 anys poden rebre la vacuna de Sinovac.

Amb una població tan gran, és l'única manera que tenen d'arribar a l'objectiu de 80% de vacunats a finals d'any.

Pel que fa a Europa, l'Agència Europea del Medicament (EMA) està considerant l'opció de vacunar els nens d'entre 5 i 11 anys, també amb Pfizer, però de moment només ha aprovat l'ús de la vacuna per als majors de 12 anys.

Els països europeus s'han anat sumant a poc a poc a aquesta recomanació. Els primers a fer-ho van ser Espanya i Dinamarca, seguits de França, Alemanya i Suècia. 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Estats UnitsVacunes
Anar al contingut