Augmenten els robatoris de garrofes, un producte molt demandat i ben pagat

Augmenten els robatoris de garrofes, un producte molt sol·licitat i ben pagat

Els últims anys, la garrofa està de moda perquè s'utilitza per fer farines o com a substitut del cacau en la rebosteria, i fins i tot per a la indústria farmacèutica

Actualitzat

Les garrofes s'han posat de moda, i els pagesos del Camp de Tarragona que es dediquen al cultiu d'aquest fruit estan preocupats per l'augment dels robatoris.

La llavor de les garrofes, el garrofí, interessa tant a la indústria farmacèutica com a l'alimentària. D'aquí en surt, per exemple, l'E-410, un espessidor natural per a begudes i aliments.

Això ha fet que hi hagi més furts, sobretot perquè hi ha empreses que en compren de manera il·legal. És un producte sol·licitat i ben pagat, i els lladres n'estan al cas.

Aquest any, els pagesos de l'Alt Camp i el Tarragonès estan avisant que hi ha més robatoris que mai. Josep Ramon Esteve, del sector de la fruita seca d'UP, diu que els lladres les agafen de terra, "són silenciosos i fan via".

Unió de Pagesos diu que el problema no és tant qui roba, sinó qui compra el producte robat, i la clau és la traçabilitat del producte. Comprar garrofes sense exigir la llicència d'explotació agrària, coneguda com la DUN, ja és d'entrada sospitós.

Xavier Hervàs, inspector de l'ABP de l'Alt Camp i la Conca Barberà, diu que amb la llicència s'evitaria que la persona que sostregui fruita seca que no sigui de la seva propietat la pugui col·locar.

Els Mossos han incrementat les patrulles al camp i han fet seguiment d'alguns comerciants de fruita seca sospitosos que ja han donat els primers resultats, com explica l'inspector.

"Part del producte que es sostreu podria anar cap a les Terres de l'Ebre i allà ja s'està treballant amb la traçabilitat".

Els Mossos demanen als pagesos que presentin més denúncies i avisen que els compradors il·legals poden ser acusats de dos delictes: el de recaptació i contra la salut pública.

 

 

ARXIVAT A:
Agricultura
Anar al contingut