L'incendi ha cremat des de dissabte entre les comarques de la Marina Alta, el Comtat i la Safor (@GVAjusticia)
País Valencià

Asseguren el perímetre de l'incendi de la Vall d'Ebo i els veïns ja poden tornar a casa

Uns 1.500 veïns poden tornar a les poblacions i cases disseminades afectades per l'incendi

RedaccióActualitzat

Bones notícies des de l'incendi que continua cremant a la Vall d'Ebo, al País Valencià. Els bombers han pogut assegurar el perímetre de l'incendi i es podria estabilitzar aquest dijous. A més, els 1.500 veïns desallotjats ja poden tornar a casa.

"Avui és el millor dia", ha afirmat en declaracions als mitjans el president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, després de presidir a aquest dijous al matí la reunió del centre de coordinació per actualitzar la situació dels incendis que afecten el País Valencià.

Els veïns poden tornar, doncs, a les poblacions de Famorca, Fageca, Tollos, Beniaia, Benimassot, construccions de la zona de l'alt de la Garrotxa, Benirrama i Benialí (a la Vall de Gallinera) i 10 construccions al Castell de Castells, que sumen 1.500 persones en total.

Només es demana que se circuli amb prudència per l'estat en què han quedat les carreteres.

Pel que fa a l'incendi de Begís --amb gairebé 10.000 hectàrees cremades-- encara s'hi segueix treballant, i els responsables consideren que aquest dijous podria ser el dia decisiu.


Consolidant el perímetre

La pluja ha estat clau per apagar les flames a la Vall d'Ebo, on des de dissabte ja s'han cremat gairebé 11.500 hectàrees entre les comarques de la Marina Alta, el Comtat i la Safor. Unes xifres que l'havien convertit en el pitjor incendi al País Valencià de l'última dècada, ara superat pel que encara crema a Begís.

Respecte a l'evolució del foc, el president valencià ha indicat que el perimetratge s'està "consolidant" i que "no augmenta", per això ara es treballa "intensament cap a l'estabilització".

La consellera d'Interior, Gabriela Bravo, ha indicat que la pluja caiguda sobre la zona de l'incendi de la Vall d'Ebo ha ajudat a "contenir" el foc, especialment en els punts "més conflictius", i presenta ara una evolució "molt més favorable".

 

ARXIVAT A:
IncendisPaís Valencià
Anar al contingut