Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Mortes a trets 34 daines al Pallars Sobirà

Se sospita que els autors haurien actuat des d'un vehicle disparant a banda i banda de la carretera durant 18 quilòmetres

Actualitzat

Els cadàvers de 34 daines van aparèixer la setmana passada entre Esterri d'Àneu i Llavorsí, la nit del 25 al 26 de febrer.

Els animals van ser morts a trets, es creu que des d'un vehicle que, durant un trajecte de 18 quilòmetres, va anar disparant a banda i banda de la carretera. Abans de disparar, haurien enlluernat les daines amb un focus.

Els Agents Rurals investiguen els fets com un acte vandàlic.  En general, si els caçadors busquen un benefici dels animals, n'extreuen el cap i se l'emporten. En aquest cas, però, no s'han emportat res: ni la carn ni les peces. 

 

Exemplar de daina morta a trets

 

 

El major de fauna dels Agents Rurals, Xavier Farré, ha explicat que es tracta d'un recorregut "macabre" sense respecte pels animals ni per les persones.

"No s'han respectat les normes de caça i ni les zones de seguretat. S'ha disparat des de vies de comunicació, s'ha disparat des de proximitat de nuclis urbans i cases aïllades, hi ha hagut alguns trets que han batut aquestes zones. Això comporta un perill molt greu de cara a qualsevol vianant."

Els Agents Rurals creuen que es tracta d'una bretolada d'oci nocturn, ja que darrerament s'han reduït les queixes de ramaders perquè la fauna malmet els prats. 

També han obert diligències penals al jutjat de Tremp i l'autor o autors es podrien enfrontar a penes de multa i presó.

Els Agents Rurals demanen la col·laboració ciutadana i que es truqui al 112 en cas de sentir trets a la nit o prop d'una carretera.

 

 

ARXIVAT A:
Maltractament animal
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut