Antoni Salleras
El jutge arxiva la causa contra el sostsinspector Salleras i els altres mossos

Arxivada la causa contra cinc mossos investigats per protegir un narcotraficant

El jutge els ha tingut imputats vuit anys perquè creia que havien amagat converses telefòniques d'un sospitós, però la Fiscalia no hi veia indicis de delicte

Actualitzat

El jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona ha arxivat la causa contra cinc mossos, entre ells el sotsinspector Antoni Salleras, investigats des del 2011 pels delictes d'omissió del deure de perseguir delictes i revelació de secrets, entre d'altres.

Aquesta peça és una derivada del cas Macedònia, que va esclatar al 2009 quan es va començar a sospitar que uns coneguts narcotraficants havien tingut la col·laboració directa o indirecta de membres de la Guàrdia Civil, els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional.

El jutge va ordenar als Mossos que punxessin els telèfons dels sospitosos, però quan li van arribar les transcripcions va sospitar que els agents de la Unitat Anticorrupció que dirigia Salleras volien encobrir el cas per protegir un confident policial i narcotraficant.

El magistrat va ordenar, fins i tot, que la Policia Nacional entrés a la seu central dels Mossos al complex Egara per requisar els discos on hi havia les trucades.

 


Després d'un informe pericial de la Policia Nacional es va comprovar que gairebé no faltava cap trucada en els CD lliurats pels Mossos al jutge, tret només d'unes converses intranscendents durant dos dies.

La Fiscalia i la defensa dels mossos van recórrer la imputació dels policies adduint que les seves actuacions no constituïen cap delicte, però l'Audiència de Barcelona va considerar que hi havia prou indicis que els agents investigats havien ocultar informació que incriminava una xarxa de narcotraficants.

 


Malgrat tenir l'aval de l'Audiència, el jutge instructor s'ha vist obligat ara a arxivar la causa. La Fiscalia ha renunciat a portar a judici els agents i l'acusació popular exercida pel sindicat ultradretà Manos Limpias tampoc ho farà, atès que es troba en fase de liquidació.

L'any 2015, l'Audiència de Barcelona ja va jutjar i absoldre dos guàrdies civils acusats de falsejar l'atestat d'una operació contra el narcotràfic que va ser el detonant del cas Macedònia.

 

ARXIVAT A:
PolicialNarcotràficJudicial
Anar al contingut