Artur Mas no descarta tornar a ser candidat: "Estic compromès però no en tinc ganes"

L'expresident s'ha mostrat partidari que l'independentisme guanyi legitimitat a través d'una majoria social "més clara i més neta"

RedaccióActualitzat

L'expresident de la Generalitat Artur Mas no descarta presentar-se unes eleccions catalanes i aposta per fer efectiva la confluència entre el PDeCAT i Junts per Catalunya abans de la tardor.

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" després de la reunió que va tenir dimecres a Waterloo amb Carles Puigdemont, Mas ha explicat que hi ha diagnòstic i objectius compartits amb Carles Puigdemont:

" No és tant que desaparegui el PDeCAT o la Crida, no és aquest el concepte; és com tots aquests partits que ara pengen d'aquesta marca es converteixen en progenitors, podríem dir, d'un partit polític que agafi la marca com a nom, Junts per Catalunya, i això no pot anar més enllà de la tardor."


Mas admet que convocar eleccions després de la sentència podria ser el recurs més fàcil, però alerta que no es pot posar en risc la majoria independentista. L'expresident no tanca la porta a tornar-se a presentar, tot i que ara mateix es decanta per no fer-ho.

"Miri, si la pregunta és si en tinc ganes, la resposta és no. Si em demana si ho faré, no ho sé. Si la pregunta fos si estic compromès, la resposta és si. Estic compromès, no en tinc ganes i no sé què faré."


Mas aposta per facilitar la investidura de Pedro Sánchez com a mal menor i diu que prefereix que, a Madrid, hi hagi algú que "no tingui l'obsessió d'aplicar un 155 permanent":

"Si tu vols resistir i avançar, jo prefereixo fer-ho amb algú que no cali foc cada dia a casa meva encara que no m'aporti la solució, que no pas amb algú que cada dia vulgui calar foc."

 

L'expresident és partidari que l'independentisme guanyi "legitimitat" a través d'una majoria social "més clara i més neta":

"La meva reflexió i la meva recomanació és: fins i tot superant el 50% dels vots, s'ha de calcular bé quina és la reacció de l'Estat, quina és la reacció de la UE i quines són les forces reals de Catalunya per aconseguir la desconnexió real i no només simbòlica."

 

L'expresident alerta que el sobiranisme no pot assumir més costos i sacrificis si no hi ha "camí estratègic compartit".

ARXIVAT A:
Artur MasPDeCATJxCat
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut