Lloret de Mar

Artur Mas demana concentrar el vot nacionalista en CiU perquè "ERC el tornaria a entregar als socialistes"

El candidat de CiU a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, ha fet aquest dimarts una crida a "concentrar" el vot nacionalista entorn a la federació nacionalista, tot alertant que, si ERC té la "clau" després de l'1-N, l'entregarà al candidat socialista, José Montilla. Mas també ha dit que ERC serà la "comparsa" en un govern amb el PSC.

Actualitzat
Mas ha fet aquest dimarts un míting a Lloret de Mar davant d'unes 350 persones que també ha comptat amb la participació del cap de llista per Girona, Eudald Casadesús. Mas ha recordat que a les comarques de Girona, l'any 2003, "hi va haver gent de bona fe que va dipositar la confiança a l'esquerra equidistant", en referència a ERC, que va esgarrapar un alt nombre de vots a CiU en els últims comicis en aquestes comarques. Mas ha demanat que "en prenguin bona nota" i que "no es refiïn dels dirigents d'ERC", perquè "posaran dins d'una xarxa els vots i els entregaran al PSC".

Mas ha recordat que "ja ho van fer fa tres anys" i que "és important que la gent no torni a picar el mateix ham, perquè aniran a parar a la mateixa xarxa". D'aquesta manera, el líder de CiU ha fet una crida a l'electorat nacionalista perquè concentrin el seu vot en la federació, ja que és "l'única opció catalanista que pot assegurar un govern independent dels governs de Madrid, l'única formació que pot assegurar un govern nacionalista a Catalunya".

El candidat de la federació ha fet una crida perquè els dirigents d'ERC "no tinguin la clau" després de l'1 de novembre, perquè "si la tenen, anirà a parar en mans de José Montilla per obrir el Palau de la Generalitat". De fet, Mas ha dit que els dirigents republicans "tenen el deure polític i de país de dir abans de l'1 de novembre si el vot a ERC servirà perquè Montilla acabi convertint-se en president encara que perdi les eleccions". Davant d'aquesta possibilitat, Mas creu que "el vot s'ha de concentrar en CiU", perquè "en aquest moment i més que mai és l'opció nacionalista la que pot assegurar que a partir de l'1-N hi haurà un president i un govern nacionalista".

Mas ha dit que "la gent pot tenir la sensació que si hi ha un partit nacionalista al govern pot quedar tot resolt", però ha alertat que "no necessitem un partit nacionalista minoritari, que faci de comparsa, un partit nacionalista secundari, sinó que el partit nacionalista lideri el govern".

"Campions del progrés"

Mas ha aprofitat la seva visita a Lloret per agrair a aquesta localitat la celebració dels Special Olímpics i ha remarcat que el programa de CiU "està farcit de propostes en política social". De fet, ha remarcat que "ens convertim en hereus fidels de la tasca de progrés en majúscules que sempre han fet els governs de CiU", que han estat els "autèntics promotors a Catalunya de la societat del benestar".

El líder de CiU ha denunciat que "d'altres s'omplen la boca de progressistes", però ha afegit que "qui realment ha aportat més progrés durant més temps, amb més capacitat, decisió i eficàcia ha estat la gent de CiU", que ha situat com "la campiona del progrés a Catalunya".

Mas ha lamentat que els seus adversaris situïn CiU "com una formació política contrària al progrés" i que "han arribat a dir que estem a la dreta del PP". Per Mas, "el que el tripartit intenta és crear un ambient que al final serveixi perquè hi hagi una sensació que no es pot deixar governar CiU a cap preu". El líder de CiU ha afegit que aquells que es van anomenar "govern d'esquerres i catalanista" han estat un "govern d'esquerdes i de cataclismes".
Anar al contingut