Pla de la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, en el seu primer acte públic després de la presa de possessió. Dilluns 4 de juny de 2018. (Hori…
Pla de la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, en el seu primer acte públic després de la presa de possessió. Dilluns 4 de juny de 2018. (Horitzontal)

Artadi: "El dia més important de la meva vida política serà quan deixi d'encapçalar Presidència perquè ho faci Turull"

ACN Barcelona.-La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, ha assegurat que el dia "més important" de la seva vida política serà quan pugui deixar de liderar el Departament perquè l'encapçali de nou el conseller de la Presidència destituït pel 155, Jordi Turull. En el seu primer acte públic com a consellera, Artadi ha reivindicat que Turull "és el conseller legítim" i s'ha compromès a deixar la conselleria "endreçada" per quan el seu antecessor "torni". La també portaveu del Govern ha reconegut que viu un moment "agredolç" per haver de substituir a una persona amb els drets polítics "intactes" i amb la voluntat de servei al país. Amb tot, ha recordat que ja formava part del Departament abans de l'aplicació del 155 i que ara l'encapçalarà amb "honor" i "dignitat". Artadi ha avançat que aquest dimarts tindrà l'"honor" de fer el traspàs de cartera amb Turull a la presó d'Estremera i que, a partir de llavors, se sentirà "més consellera".

Artadi, que ja es coneix el departament en haver estat Directora General de Coordinació Interdepartamental fins el seu cessament en aplicació del 155, ha apuntat que és "just" i "necessari" que malgrat haver recuperat les institucions "no s'oblidi on som ni per quin motiu".La consellera ha inaugurat aquest dilluns la jornada sobre 'Les competències professionals a la Catalunya del 2030: Prospectiva per a al definició de polítiques públiques' que se celebra al Palau Robert. Una trobada organitzada pel Consell Català de la Formació Professional, la Direcció General d'Anàlisi i Prospectiva i l'Agència per a la qualitat del sistema universitari de Catalunya. Les jornades han abordat temes com les competències professionals que la societat del futur podria requerir dels estudiants, ha obert un debat sobre les competències que es requeriran en el món laboral, ha constatat que caldrà la cooperació entre els diferents agents públics i privats per a desenvolupar les bases d'un sistema propi de prospectiva de competències professionals i s'ha explicat la voluntat de construir el 'Think Tank' de coneixement de prospectiva a Catalunya. A banda d'Artadi, la jornada també ha comptat amb la presència del president del Consell Català de la Formació Professional, Jordi Ficapal; el director de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya, Martí Casadesús, i el director General d'Anàlisi i Prospectiva, Pere Martínez.

Anar al contingut