Barcelona

Arriba el llibre electrònic

El futur ja ha arribat a la indústria editorial. Ja s'ha posat a la venda a Catalunya un suport que obre les portes a un nova manera de llegir: el llibre electrònic. Les llibreries Happy Books són les primeres que els han posat a la venda. D'entre els avantatges que assenyalen en destaca el pes: un "e-book" és molt més lleuger que no pas els llibres tradicionals. Els models més barats costen al voltant de 300 euros. S'hi poden emmagatzemar centenars de llibres, que es descarreguen de pàgines web a un preu inferior al dels llibres tradicionals. En català, però, encara no n'hi ha cap de disponible.

Actualitzat
El primer pas cap al llibre electrònic l'ha fet l'Estat. Aquest dimecres ha aparegut per darrera vegada el "Butlletí Oficial de l'Estat" (BOE) en paper. Al cap de tres segles i mig d'edició impresa, amb l'inici del 2009, el BOE només es podrà consultar en format digital. Aquesta decisió suposarà per a l'Estat un estalvi de prop de sis milions d'euros.

El sector editorial, per la seva banda, es mira amb reticència el llibre electrònic. Temen que els passi com a la indústria musical i es vegin afectats per la pirateria.
Anar al contingut