Brussel·les

Ajornada fins al 25 de setembre la vista per la demanda contra Llarena a Bèlgica

La defensa de Llarena demana més temps per estudiar el cas i que el tribunal el formin 3 jutges

Actualitzat

Queda ajornada per d'aquí quinze dies la vista per abordar la demanda civil contra el jutge Llarena presentada per Puigdemont i quatre exconsellers, que consideren que la causa oberta al Suprem no és imparcial.

Passats 4 minuts de l'inici, la sala del Tribunal de Justícia de Brussel·les ha acceptat la petició de la defensa del jutge de disposar de més temps per estudiar la demanda. Concretament volen estudiar com defensen que la justícia belga no té jurisdicció per veure aquest demanda.

Els advocats de Llarena també han demanat que siguin tres jutges els que dirimeixin aquest demanda civil.

 

 

El 25 de setembre continuarà la vista preliminar, iniciada aquest dimarts, on les parts poden presentar al·legacions. També s'estudiarà si el tribunal de primera instància francòfon té competència o no per admetre a tràmit l'esmentada demanda. 

 

 

L'advocat de Puigdemont i els exconsellers, Gonzalo Boye, ha explicat que no s'oposen ni a la data ni al fet que hi hagi tres jutges, que són fets absolutaments previsibles en la justícia europea. 

"El que ha plantejat l'advocat del jutge Llarena i de l'estat espanyol és que necessita fins al dia 25 per justificar la personació d'Espanya a la causa. A partir d'aquí, fixarem l'agenda, que serà llarga, -ja ho vam dir en el seu moment-, ha quedat clar que serà llarg, i les parts tenim plena confiança l'una en l'altra i ens hem traslladat còpies, hem explicat si hi ha cap error de traducció, que no té cap rellevància, la rellevància que alguns interessadament hi han volgut donar a Espanya."

"Les cortines de fum estan bé a Espanya, però davant la justícia europea no solen funcionar."

De fet, Boye ha afegit que en els textos traduïts hi havia un error que els perjudicava i que d'aquest no se n'ha parlat. Ha explicat que, un cop entregades noves traduccions jurades, no hi ha més transcendència.

Gonzalo Boye, aquest dilluns, en declaracions al "Més 3/24", i aquest dimarts a "El matí de Catalunya Ràdio", ja explicava que la vista és només l'inici preliminar abans del judici, i que va per llarg.

 

 

 

 

En aquest sentit, Boye, a la sortida de la vista ajornada aquest dimarts, ha afegit que a Bèlgica poden exercir el dret de defensa lliurement i ha denunciat amenaces, coaccions, insults i vexacions que reben els advocats del cas a Espanya.

"Aquí, afortunadament hem pogut exercir el dret de defensa amb plena llibertat, sense les amenaces, les coaccions, els insults i les vexacions que estem patint a Espanya, no només jo, sinó els advocats belgues que estan en aquest cas, perquè tots hem estat amençats per diverses persones i institucions, fins i tot."

 

Boye, però, es mostra optimista sobre el resultat d'aquest procés, segons el comentari que ha publicat aquest  dimarts en un tuit. 

 

 

Els exconsellers Puig i Comín assisteixen a la vista

Aquest dimarts no estava previst que s'hi presentin ni Llarena ni Puigdemont, però sí que s'ha vist que hi arribaven Toni Comín i Lluís Puig.

 

 

Per l'exconseller Lluís Puig, hi han assitit sense cap més ànim que el de ser presents en un tràmit normal en el funcionament de la justícia europea, en la qual, ha ressaltat, "cada cop confien més".

"Seguim en aquesta normalitat de tràmits jurídics, i no volem ni pressionar, ni malparlar, ni provocar, és una qüestió de tràmit judicial de normalitat absoluta en una justícia en què cada dia confiem més, i més, i més. És un problema europeu per a nosaltres, per això estem a Europa, per resoldre els nostres problemes com a ciutadans europeus lliures que fa temps que som."

 

Puig ha mostrat en un tuit l'ambient de la sala 7 del Tribunal de Brussel·les abans de l'inici de la vista.

 

 

 

L'exconseller Toni Comín ha ressaltat que Consell General del Poder Judicial hagi admès la petició d'empara del jutge Llarena, presumptament, fora de termini. Fet que segons Comín demostra que es continua mantenint una "dinàmica infractora".

"Demanem al Tribunal Suprem que deixi d'abusat del Codi Penal. I ara tenim indicis clars que se segueix en aquesta dinàmica infractora, per part del jutge Llarena, quan ha demanat l'empara fora del termini previst en la llei que regula les peticions d'empara d'un jutge al Consell General del Poder Judicial. Per tant, aquí, com a mínim, hi ha un indici de prevaricació per part del consell, que ha admès una empara segons tots els indicis fora del termini previst."

 

Per la seva banda, Boye ha criticat que el degà del Col·legi d'Advocats de Madrid s'hagi manifestat a favor de Llarena. Creu que haurà d'explicar per què defensa un jutge i no un advocat.

 

 

L'edifici del jutjat de primera instància ha aparegut al matí amb llaços grocs que hi ha penjat el CDR de Brussel·les, però els han retirat poc després de les 8 del matí.

 

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut