El president de la Generalitat, Pere aragonès, durant l'entrevista (ACN/Jordi Borràs)

Aragonès no renunciarà a la taula de diàleg "independentment del govern que hi hagi a l'Estat"

El president de la Generalitat insisteix a avançar fins arribar a un acord que permeti l'amnistia i la celebració d'un referèndum d'autodeterminació

Redacció/ACNActualitzat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, té clar que no renunciarà a la taula de diàleg, encara que hi hagi un canvi de govern a Espanya. En una entrevista amb l'Agència Catalana de Notícies (ACN), Aragonès insisteix que aquesta negociació s'ha de mantenir entre institucions, independentment dels partits que hi hagi als respectius governs.

"Ha de continuar independentment del govern que hi hagi a l'Estat, perquè el conflicte continua"

Aragonès creu que s'està començant a demostrar que la taula de diàleg té rèdits pels catalans. Un exemple és la no oposició de la Moncloa amb la llei del català. També creu que la taula és necessària per seguir avançant cap a un nou referèndum i la fi de la persecució judicial de l'independentisme.  

Ara bé, Aragonès reclama més implicació de la banda espanyola. Creu que fins ara les propostes són massa genèriques.

"Catalunya no s'aixecarà de la taula de negociació. I si ho fa Espanya, haurà de donar compte de per què ho fa", ha afegit. "Nosaltres no renunciem a continuar un procés per continuar exigint la celebració d'un referèndum i l'amnistia"

D'altra banda, el cap del govern no contempla sotmetre's a una qüestió de confiança perquè la CUP "no té sobre la taula" garantir l'estabilitat. "Si hi ha voluntat de donar estabilitat, haurem de parlar de tot; però en aquests moments no està sobre la taula aquesta possibilitat", ha dit.

Aragonès ha recordat que els anticapitalistes van decidir no donar suport als pressupostos del 2022 i, per tant, no es pot continuar "la cadena de confiances". I ha assenyalat que ara cal "estabilitat, sòlides majories per a aprovar pressupostos i tirar endavant les transformacions que necessita el país".

ARXIVAT A:
Pere AragonèsProcés català
Anar al contingut