Aragonès ha carregat contra el missatge del PP des del Palau de la Generalitat
Aragonès ha carregat contra el missatge del PP des del Palau de la Generalitat (ACN/Pere Francesch)

Aragonès acusa el PP d'"escopir odi contra Catalunya" amb la manifestació contra l'amnistia

Pel president Pere Aragonès, l'acte del PP a Madrid és un missatge de venjança cap a Catalunya que dona més raons perquè més catalans se sumin a la causa independentista

RedaccióActualitzat

"Hem assistit a una manifestació d'odi i venjança contra Catalunya." Així ha definit el president de la Generalitat, Pere Aragonès, la protesta contra l'amnistia aquest diumenge a Madrid.

Aragonès ha comparegut a la tarda i ha valorat l'acte, que ha reunit unes 40.000 persones. Assegura que el PP ha "escopit odi contra Catalunya" i ha advertit el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, que "si ha fracassat en el seu intent de ser president del govern espanyol és perquè ha fracassat a Catalunya".

El president de la Generalitat ha qualificat d'"Espanya negra" la protesta d'avui a Madrid. Creu que no aconseguirà el seu objectiu i que, al contrari, haurà sumat "molts catalans a la causa de la independència de Catalunya" i de l'amnistia.


Un pas necessari però insuficient

Aragonès ha insistit que l'amnistia "és un pas necessari però insuficient" per resoldre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya.

Això vol dir, assegura, que també és insuficient per garantir la investidura del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, com a president del govern espanyol. La resolució, ha dit, haurà d'incloure "el reconeixement dels ciutadans de Catalunya de decidir lliurement el futur".

Aragonès ha fet aquesta valoració després de reunir-se amb la ministra de Cultura, Arts i Patrimoni de Xile, Carolina Arredondo.

El president Aragonès amb la ministra de Cultura, Arts i Patrimoni de Xile, Carolina Arredondo
El president Aragonès amb la ministra de Cultura, Arts i Patrimoni de Xile, Carolina Arredondo (ACN/Pere Francesch)


Turull: "No ens espanten gens"

Junts, una altra de les veus de la negociació en una futura investidura de Sánchez, manté el silenci sobre les converses.

De l'acte dels populars a Madrid, Jordi Turull diu que no els fa anar enrere en les seves reivindicacions: "No ens espanten gens, ens estimula a ser més lleials al poble de Catalunya".


Manifestació i intercanvi de retrets

A 48 hores de perdre, previsiblement, la primera investidura, Feijóo s'ha donat un bany de masses, envoltat de la vella guàrdia popular i dels barons del partit.

La manifestació contra l'amnistia ha marcat un dia d'intercanvi de desqualificacions entre el PP i el PSOE.

Pedro Sánchez, a la Festa de la Rosa de Gavà, ha donat per fet que reeditarà un govern progressista amb Sumar i ha tornat a criticar Feijóo per promoure el transfuguisme.

ARXIVAT A:
PPPere AragonèsAlberto Núñez FeijóoAmnistia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut