Apareix pintat de negre un mural que denunciava els capellans pederastes a Cambrils

El mural de la passarel·la del Parc del Pescador titulat "Moment" era obra de l'artista urbà Roger Semat

Laura GalanActualitzat

A Cambrils, en una paret, ara pintada de negre, hi havia un mural que denunciava els casos de capellans pederastes. Aquest dilluns ha aparegut  tapat i no se sap qui ho ha fet.

La pintura era obra del reusenc Semat. Es va fer el 2019 amb el vistiplau de l'Ajuntament. L'artista ja ha dit que el tornarà a pintar.

L'Ajuntament de Cambrils considera que aquest acte vandàlic és un atac a l'art urbà i a la llibertat d'expressió, i ha tornat a posar el mur a la disposició dels artistes que vulguin fer-hi una intervenció.

Aspecte de la paret on s'exhibia el mural

A començaments de mes, Vox Tarragona havia dit a les xarxes socials que el mural era ofensiu per a l'Església i també per als menors.

L'obra que ha patit l'atac dels vàndals està situada a la passarel·la del Parc del Pescador i forma part del projecte municipal Galeria Urbana, en el qual 21 artistes joves van transformar 13 murs de Cambrils en obres d'art de carrer.
 

Les creacions destaquen per la qualitat, continguts i varietat, amb obres amb conceptes filosòfics, altres que reivindiquen el respecte al medi ambient i que conviden a reflexionar a través de l'art.

Cada obra està numerada i identificada amb el títol i l'artista i un codi QR que proporciona tota la informació sobre el projecte.
 

 

ARXIVAT A:
EsglésiaArt
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut