Munar, en el judici pel "cas Can Domenge". (Foto: EFE)
Munar, en el judici pel "cas Can Domenge". (Foto: EFE)
Palma

Anticorrupció manté la petició de sis anys de presó per a Munar pel "cas Domenge"

El fiscal creu que Munar i Nadal es van posar d'acord amb els altres quatre principals acusats per crear un "vestit a mida" i ajudicar a la unió d'empreses Sacresa-Ferratur el solar públic de Can Domenge, el 2006. Es va vendre per 30 milions, quan hi havia ofertes de fins a 60.

RedaccióActualitzat
La Fiscalia Anticorrupció ha mantingut la petició de sis anys de presó per a l'expresidenta Maria Antònia Munar, pel "cas Domenge". Per contra, ha rebaixat de sis a quatre anys la de l'exvicepresident Miquel Nadal. Així consta a les conclusions exposades a l'Audiència de Palma en el judici per aquest cas de presumpta corrupció.

El fiscal assegura que Munar i Nadal es van posar d'acord amb els altres quatre principals acusats per "beneficiar de manera arbitrària" la unió d'empreses Sacresa-Ferratur en la venda del solar públic de Can Domenge, el 2006. Per això els acusa de prevaricació, frau i revelació de secrets.

Anticorrupció assegura que Sacresa va rebre per avançat informació "confidencial i privilegiada" i que es va fer un "vestit a mida" per adjudicar-li el solar per 30 milions, quan hi havia ofertes de fins a 60. Els acusats van "menysprear totalment" les lleis de contractació pública, segons el ministeri públic.

Els altres acusats són els exconsellers de Territori i Economia, Bartomeu Vicens i Miquel Àngel Flaquer; el propietari de Sacresa, Romà Sanahuja, i l'advocat de la promotora, Santiago Fiol.

Les peticions de pena per a Vicens i Sanahuja han baixat de sis anys a vuit mesos i de dos anys a un any, per l'atenuant de confessió. Per a Flaquer es demana un any en comptes de sis, com a cooperador. I per a Fiol, un any i mig per complicitat en frau i revelació d'informació.

El Consell de Mallorca, que exerceix l'acusació particular, ha retirat l'acusació de malversació de fons públics a tots els encausats i ha demanat una indemnització de 15 milions d'euros.
Anar al contingut