Anècdotes amb premi

El sorteig de la loteria és sinònim d'anècdotes curioses cada any. Entre els afortunats guanyadors hi ha fidels compradors d'un mateix número des de fa temps, n'hi ha que reparteixen més d'un premi en ciutats diferents, altres que troben la sort per casualitat, i fins i tot alguns que no s'atreveixen a explicar a la família que els ha tocat per no espantar-los. A Castellar del Vallès, el municipi vallesà que ha repartit un cinquè premi, també hi trobem cinc noies que de ben segur ho celebraran a ritme de música. I com a mostra del que és tenir sort, molta sort, un home que cobrarà un segon premi sense ni tan sols haver pagat el dècim.

Actualitzat
Amb només 15 anys -la més gran- ja han guanyat un premi de la loteria. Són les Macedònia, el grup musical adolescent produït en els seus inicis per Marc Parrot, i a les seves cinc fruites els ha caigut un cinquè premi a Castellar del Vallès. Una bona empenta a la seva carrera musical.

Menys contents haurien d'estar els treballadors d'una immobiliària de Talavera de la Reina, a Toledo, que han vist com el seu cap era un dels guanyadors de la grossa, el 6381. Per a ells, en canvi, havia comprat un altre número que els nens de Sant Ildefons no han cantat.

La grossa, a banda de Sort, Vic i el Prat de Llobregat, també ha esquitxat alguns punts de la geografia espanyola. A Alacant, per exemple, un jubilat s'ha vist sorprès amb 300.000 euros a la butxaca que aquest matí només podia somiar. Era un dels vint dècims que havia comprat, ha resultat guanyador i el problema l'ha tingut a l'hora d'explicar-ho a la seva dona. L'afortunat ha explicat que, una hora després de conèixer el premi, encara no s'atrevia a trucar-la per telèfon per no espantar-la.

No es refugien en les estadístiques, sinó en la superstició. Entre els guanyadors sempre hi ha fidels compradors d'un número com una dona de Granada que juga des de fa 23 anys al 55469. Enguany, la seva fidelitat i constància s'han vist recompensades amb un segon premi.

Possiblement el cas més sonat és del d'un empresari que ha donat un dècim premiat a un client que cada any en comprava, però que aquest any no ho havia fet per problemes econòmics. Es tracta, per tant, d'un guanyador del segon premi que ni tan sols havia comprat el dècim.

Però perquè alguns guanyin n'hi ha d'haver altres que reparteixin sort -i facin negoci. La propietària de l'administració número 0 del Prat de Llobregat, situada a l'aeroport, pot presumir de formar part d'una família que n'ha repartit doblement. Ella, ni més ni menys que una sèrie de la grossa, i el seu fill, en una administració de Bilbao, ha venut un cinquè premi.
Anar al contingut