Uns cotxes passen la frontera en direcció a Andorra, en la reobertura del 21 de juny (ACN/Anna Berga)

Andorra vol integrar-se temporalment a l'Alt Urgell per esquivar el confinament

El govern del Principat ho ha proposat a la Generalitat en una visita aquesta setmana a Barcelona

Actualitzat

L'economia andorrana està patint les conseqüències del confinament perimetral de Catalunya i el de França. Gairebé la meitat del PIB depèn del turisme i l'executiu andorrà busca estratègies per sortir de l'aïllament i facilitar la mobilitat.

El cap de govern, Xavier Espot, ha proposat a la Generalitat que Andorra, amb 77.000 habitants, passi a formar part de la comarca de l'Alt Urgell, amb una població d'unes 20.000 persones. Seria una solució possible perquè el confinament de Catalunya no afecti Andorra.

"Del que es tracta és que se'ns pugui integrar en algun àmbit d'actuacio geogràfica de Catalunya, ja sigui el comarcal o el de la regió sanitària."

 

Aquesta setmana, el ministre de Salut andorrà, Joan Martínez Benazet, i el d'Interior, Josep Maria Rossell, s'han reunit a Barcelona amb els seus homòlegs catalans, Alba Vergés i Miquel Sàmper.

El cap de govern, Xavier Espot, també ha tingut contactes relacionats amb la crisi econòmica derivada de la pandèmia.

 

 

La Generalitat s'ha mostrat disposada a col·laborar amb Andorra, però la decisió dependrà dels tècnics del Procicat i de la situació epidemiològica.

Des del començament de la pandèmia, al Principat hi ha hagut 6.670 persones infectades, la majoria en la segona onada, i 76 morts.

ARXIVAT A:
Confinament Coronavirus
Anar al contingut