El líder de Vox, Santiago Abascal, mostra la querella davant del Suprem (EFE/Javier Lizón)

Amnistia: Vox demana suspendre la investidura en una querella contra Sánchez i Puigdemont

La demanda recull, entre d'altres, els delictes d'encobriment, col·laboració terrorista i per usurpació de funcions del poder judicial

Actualitzat

Vox ha presentat al Tribunal Suprem una querella contra el president en funcions, Pedro Sánchez, president del govern espanyol en funcions, per la llei d'amnistia pactada entre el PSOE, ERC i Junts. També demana com a mesura cautelar la suspensió del ple d'investidura que comença demà.

La querella, que també inclou l'expresident Carles Puigdemont, és pels delictes de suborn, col·laboració amb terrorisme, usurpació de funcions al poder judicial i negociacions prohibides a funcionaris.

Segons Abascal, que ha fet declaracions a la premsa davant de la seu del Suprem, l'objectiu és intentar aturar "el cop d'estat" que vol fer Sánchez, i en aquest sentit ha fet una crida a mantenir les mobilitzacions al carrer per evitar que Espanya tingui un "govern il·legal".

El líder de la formació, que també ha amenaçat de presentar querelles contra els membres de la mesa del Congrés si admeten a tràmit la llei, ha confiat que el tribunal posi "totes les eines legals que tenen a l'abast per aturar l'assalt al poder judicial". 

Justament aquest dimarts, la llei d'amnistia ha arribat a la mesa del Congrés, primer pas d'un recorregut que el podria portar al Senat abans d'un mes. Allà, el PP en dilatarà la tramitació, però, tot i això, el PSOE es mostra convençut que s'aprovarà l'any que ve.

En total, i segons fonts socialistes, aquesta llei podria afectar uns 300 independentistes encausats i una setantena de policies, xifra que Junts eleva pel que als independentistes.

ARXIVAT A:
JudicialExtrema dretaInvestiduraCarles PuigdemontPedro SánchezVoxAmnistia
Anar al contingut