Barcelona

Amnistia Internacional denuncia abusos i maltractaments a tres centres de menors de Catalunya

Amnistia Internacional denuncia que a tres centres de menors de Catalunya es violen els drets dels joves, es cometen abusos sexuals i es tracta els menors de forma degradant i amb càstigs físics. Segons l'organització els centres on es comenten aquests abusos són tres a Catalunya: Mas Pons, Font Fregona i La Mercè. L'organització ha presentat aquest dimarts un informe sobre la situació de centres situats a Catalunya, Andalusia i Madrid que acullen joves amb problemes de conducta. L'estudi s'ha basat en 150 entrevistes a joves i familiars.

Actualitzat
Amnistia demana al govern de l'Estat i a la Generalitat més informació i més diligència en aquests centres de menors terapèutics on, segons testimonis recollits per l'organització, els joves són emmordassats, reben càstigs físics i se'ls fica a cel·les d'aïllament.

L'organització vol que s'hi reguli l'accés, que hi hagi un protocol d'actuacions i que es reformi la llei de protecció del menor per garantir el control judicial d'aquests centres. L'organització es queixa que les administracions no responen a les seves peticions per visitar-los i que la formació dels joves ingressats en aquests centres és molt escassa.

Per tot plegat, Amnistia ha encetat una campanya per internet per demanar que s'aturin els abusos en aquests centres i que es respectin els drets dels menors. Al seu web, alguns d'aquests joves expliquen els seus testimonis.

La Generalitat nega els abusos

El director general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), Xavier Soley, ha negat que hi hagi abusos en els centres de menors de Catalunya, com denuncia Amnistia Internacional. En un comunicat, Soley titlla de "tergiversat" i "demagògic" l'informe de l'organització i afegeix que cap menor s'ha queixat d'un tracte vexatori en les inspeccions realitzades per la DGAIA i per la Fiscalia de Menors.
Anar al contingut