Entrevistada a "Els matins" de TV3 i "El matí de Catalunya Ràdio"

Álvarez de Toledo (PP) repta Torra a "obrir les portes de les presons als presos"

La cap de llista del PP per Barcelona diu que el 155 és "necessari però insuficient" i afegeix que caldran 10 o 20 anys d'"una gran política perseverant" a Catalunya

RedaccióActualitzat

La cap de llista de Barcelona pel PP, Cayetana Álvarez de Toledo, ha assegurat que no hi ha cap pacte previ amb el PSOE per governar Espanya després del 10N.

Entrevistada a Catalunya Ràdio i a TV3, la candidata ha dit que les condicions per a un possible pacte PP-PSOE passen per canviar radicalment la política del govern espanyol cap a Catalunya.

Us resumim l'entrevista en deu frases:


Nega cap pacte amb el PSOE

La candidata ha dit que s'està parlant d'aquest possible pacte només perquè les enquestes hi donen validesa.

"No hi ha res ocult. Bàsicament, és una pura lectura dels sondejos que hi ha i del que estan llançant les enquestes: un parlament molt trencat on hi ha dos partits molt grans, que podrien ser el PP primer o el PSOE primer, amb uns cent escons cadascun."

 



El "llibre blanc" sobre Catalunya

 

Álvarez de Toledo ha dit que la condició per pactar un govern amb el PSOE seria que es fes seu l'anomenat "llibre blanc" del PP.

"El 'llibre blanc per a la llibertat a Catalunya', és a dir, una esmena a la totalitat de la política que ha fet el PSOE a Catalunya al llarg de moltíssim temps, que ha estat una política de blanquejament i legitimació del nacionalisme i de cessió de poder i protagonisme al nacionalisme a costa de la llibertat dels ciutadans."

Als independentistes: "Perdin tota esperança"

"Jo els dic als independentistes: 'Perdin tota esperança, han fracassat, el catalanisme polític ha fracassat rotundament, s'ha suïcidat i ara és l'hora de la reconstrucció constitucionalista a Catalunya.'"

"El que li estic dient és la valoració i l'anàlisi política profunda del que està passant a Catalunya, el que curiosament ha passat al llarg de la història. Va passar el 1640, el 1714, els anys 30. Catalunya, el catalanisme, mai ha aconseguit forjar una sola nació cultural o una sola nació política a Catalunya."

Aquesta és l'entrevista sencera de Mònica Terribas a Cayetana Álvarez de Toledo a "El matí de Catalunya Ràdio".


Sobre dialogar i cedir

"Sempre s'ha dit a Espanya, i especialment a Catalunya: cal fer política. El que passa és que aquest sintagma sempre significava el mateix: cal cedir més poder al nacionalisme, cal cedir, cal cedir. Es diu que no s'ha dialogat en 40 anys, però no s'ha fet més que dialogar, en el sentit de cedir. El que hem de fer és reforçar aquella part de Catalunya que ha viscut arraconada i marginada durant molts anys."


Una sola nació constitucional

"Quantes nacions hi ha a Espanya, senyor Sánchez? N'hi ha una, la sobirania del poble espanyol. Tenim una nació constitucional. I jo li pregunto al senyor Iceta una cosa més. Parlen de nacions culturals per no ficar-se en embolics polítics. Quantes nacions culturals hi ha a Catalunya?"

El discurs hegemònic

"Durant 40 anys hi ha hagut un discurs hegemònic a Catalunya que s'ha traslladat a través de les aules, dels mitjans de comunicació públics, la majoria aclapadora dels mitjans privats, un sol unívoc discurs de nacionalisme, nacionalisme, i, en paral·lel, una abdicació de l'Estat: els partits nacionals, durant molts anys no han fet un discurs alternatiu."

 



Les "mentides" de l'escola catalana

 

"La Constitució no es compleix a l'escola catalana des del primer moment fins a l'últim. Els mínims que cal establir a les lleis, que s'ha d'aprendre en espanyol. Això no és acceptable."

"És que els ensenyen mentides, els ensenyen coses que són falses. No podem educar els nostres nens en la mentida."


40 anys sense democràcia a Catalunya

"Tenim un gran projecte per a Catalunya, que es diu llei, llibertat i democràcia. No hi ha hagut democràcia a Catalunya en 30 o 40 anys, hi ha hagut un dèficit democràtic greu, que es veu en aquesta televisió de manera molt notable."

El botó vermell de Torra

"El senyor Torra té a les seves mans el botó vermell del 155. Per cert, l'acabo de veure fent una espècie de farsa a les portes del Tribunal de Justícia dient: 'M'autoinculpo.' Quina farsa és aquesta? Si vol de debò anar a la presó, té mètodes molt més senzills, directes i eficaços per fer-ho; per exemple, obrir les portes de la presó als presos. Té aquesta competència, per què no gosa? Quina farsa és aquesta d'anar dient 'm'autoinculpo', quan no tindrà cap conseqüència?"


El "missatge essencial": la solució, d'aquí 10 o 20 anys

"El 155 és probablement necessari, però segurament insuficient. Cal posar en marxa una gran política perseverant en el temps. Això no es resoldrà en 5 anys després de 40 anys de nacionalisme hegemònic, es resoldrà probablement en 10 o en 20, però es pot resoldre, i aquest és el meu missatge essencial per als constitucionalistes que encara veuen aquesta cadena."

ARXIVAT A:
Cayetana Álvarez de ToledoPPEleccions generals 2019-10N
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut