Set morts en un atac a un hotel de luxe a Nairobi, la capital de Kènia
La primera bomba ha afectat diversos cotxes

Almenys 15 morts en l'atac a un hotel de luxe a Nairobi, la capital de Kènia

L'atac ha estat reivindicat per Al-Shabab, un grup jihadista amb base a Somàlia

RedaccióActualitzat

Un atac a un complex hoteler de luxe a Nairobi, la capital de Kènia, ha causat almenys 15 morts i una trentena de ferits. L'agència Reuters ha donat la nova xifra de víctimes, citant un treballador d'una morgue. L'atac ha estat reivindicat per Al-Shabab (moviment de les joventuts mujahidins), un grup jihadista de Somàlia.

Cap a les tres de la tarda -una de la tarda a Catalunya- s'ha sentit una explosió i diversos trets al complex 14 Riverside, al barri de Westlands, on hi ha l'hotel DusitD2.

La policia keniana assegura que el comando ha penetrat al complex gràcies al caos provocat per una bomba activada per un suïcida a l'aparcament d'una sucursal de l'I&M, el banc més important del país. Els milicians primer han disparat sobre els clients que s'estaven a la terrassa i després han anat pujant planta per planta, on s'han atrinxerat.

Les forces especials no han intervingut de manera executiva fins que no s'han evacuat tots els civils.
 

Un espanyol entre els ferits

El Ministeri d'Exteriors espanyol ha confirmat que un dels ferits és un ciutadà espanyol resident a Nairobi. El seu estat no és greu.

La policia ha desallotjat l'hotel, on hi havia homes armats. Segons les autoritats, la situació ja està sota control.

Kènia està en el punt de mira d'Al-Shabab des de fa anys, des que el govern de Nairobi va intervenir en la guerra civil de Somàlia.

 

Personal armat intenta recuperar el control de l'hotel

 

ARXIVAT A:
Terrorisme
Anar al contingut