Bombers a la central de Riba-roja després de l'explosió (ACN)
Bombers a la central de Riba-roja després de l'explosió (ACN)

Quatre ferits per una explosió a la central hidroelèctrica de Riba-roja d'Ebre

Els quatre ferits són treballadors d'una empresa de manteniment que estaven fent treballs de soldadura a la sala de turbines quan hi ha hagut la deflagració

RedaccióActualitzat

Una deflagració a la central hidroelèctrica de Riba-roja d'Ebre, a la Ribera d'Ebre, ha deixat quatre persones ferides per cremades. Tres han estagt donats d'alta i hi ha un quart ferit menys greu amb cremades.

Segons informa el Sistema d'Emergència Mèdiques (SEM), l'alerta l'han rebut quan passaven cinc minuts de les tres de la tarda. La companyia Endesa ha explicat que una empresa portuguesa subcontractada esteva fent unes obres de manteniment a la central.

Els quatre ferits són treballadors d'origen portuguès d'aquesta companyia que portaven un any al poble. Estaven fent treballs de soldadura a la sala de turbines quan hi ha hagut la deflagració. S'estan investigant les causes de l'accident.

L'explosió no ha provocat cap incendi i no hi ha hagut danys a les instal·lacions, segons els Bombers:


El SEM ha enviat quatre ambulàncies i dos helicòpters medicalitzats per atendre els ferits. Els quatre treballadors estan sent traslladats a l'Hospital de la Vall d'Hebron. Tres d'ells ja han estat donats d'alta.

L'alcalde de Riba-roja d'Ebre, Antonio Suárez, ha explicat a Catalunya Informació tots quatre han pogut sortir pel seu propi peu de la central i com a mesura de prevenció han estat traslladats a l'hospital. Assegura que no hi ha cap risc ni per a la infraestructura ni per a la població.

Els Bombers han enviat quatre dotacions fins a la central.


La central hidroelèctrica de Riba-roja té uns 50 anys. S'hi estan fent feines d'acondicionament de les turbines. El 2018 ja es va acondicionar una de les turbines i aquest juny començaven les obres d'una segona turbina de les quatre que té la central.

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut