Almenys 50 morts per un atemptat suïcida en una mesquita xiïta a l'Afganistan

Encara no hi ha un recompte oficial de víctimes, mentre que els talibans, representants del sunnisme, qualifiquen els morts de "compatriotes"

Actualitzat

Almenys una cinquantena de persones han mort i desenes més han resultat ferides després d'un atemptat amb bomba suïcida que hi ha hagut en una mesquita de Kunduz, població de la part nord-est de l'Afganistan.

L'atac ha tingut lloc a la mesquita Sayed-Abad, de la comunitat xiïta, i la xifra tant de morts com de ferits podria augmentar, ja que encara no hi ha un recompte oficial.

Estat Islàmic ha reivindicat l'atac.

La missió de l'ONU a l'Afganistan ha estat la primera font a situar el nombre de víctimes per sobre del centenar, en un tuit.

El portaveu dels talibans, Zabihullah Mujahid, ha confirmat l'atac terrorista a Twitter: "Un número de compatriotes xiïtes han estat martiritzats i ferits."

Mujahid parla de "compatriotes "per defensar que els talibans volen integrar també els membres de la minoria religiosa xiïta. I això que els talibans són representants del sunnisme, la branca de l'islam dominant a l'Afganistan. 


Onada d'atacs amb objectius religiosos

El d'aquest divendres és el tercer atac en una sola setmana que compleix els mateixos paràmetres: atemptats contra una institució religiosa. 

Estat Islàmic ja va reivindicar l'atac que va provocar dos morts diumenge, durant el funeral de la mare de Mujahid; l'atac a una madrassa de Khost segueix sense que cap organització terrorista hagi proclamat la seva autoria. 

ARXIVAT A:
AfganistanTalibans
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut