En l'operatiu per desarticular aquest grup de proxenetes hi ha participat la policia espanyola i d'altres països europeus
En l'operatiu per desarticular aquest grup de proxenetes hi ha participat la policia espanyola i d'altres països europeus
Girona

Alliberen sis dones a Girona i València venudes per 6.000 euros a proxenetes

Catorze detinguts i deu dones alliberades en un operatiu internacional contra un grup de proxenetes

RedaccióActualitzat

Una operació policial d'abast internacional ha permès desarticular una organització criminal que es dedicava a vendre dones per 6.000 euros a proxenetes que les explotaven sexualment. L'operatiu ha acabat amb catorze detinguts i deu dones alliberades a tot l'Estat.

El grup operava en diversos països europeus i, a l'estat espanyol, ho feia en prostíbuls de Girona i de València.

L'operació policial per detenir aquest grup criminal, coordinada per l'Eurojust en col·laboració amb l'Europol, ha comptat amb la participació de policies d'Espanya, Romania, Suïssa, la República Txeca i el Regne Unit.

El mètode que utilitzaven per captar dones a Romania per prostituir-les era el conegut com a "Lover boy": un membre del grup captava les dones i hi començava una relació sentimental per tal de generar una dependència emocional.

Després les traslladaven a diversos països de la Unió Europea on les obligaven a exercir la prostitució en locals o al carrer i a entregar-los els diners que obtenien. Els líders de l'organització, per no aixecar sospites, movien amb freqüència les víctimes de país. Passats uns mesos, els arrestats acabaven venent-les per 6.000 euros a altres proxenetes.

Els beneficis que obtenien de l'explotació de dones eren blanquejats mitjançant testaferros i empreses fictícies, i es destinaven a adquirir béns immobles, vehicles i articles de luxe i al consum de drogues i jocs d'atzar.

Segons ha explicat la policia, les víctimes d'aquesta xarxa de prostitució tenien una relació tan estreta amb el proxeneta a Romania que eren "incapaces" de denunciar el seu explotador. De fet, per això suportaven les coaccions, agressions i les humiliacions dels arrestats.

En l'operatiu policial s'han fet onze entrades i escorcolls en domicilis de Romania i de diverses ciutats espanyoles i s'han detingut set persones, sis a València i l'altre a la demarcació de Girona.

Els policies han requisat als sospitosos 5.000 euros en efectiu, cinc cotxes de gamma alta, joies de gran valor, armes blanques, telèfons mòbils i documentació d'interès per a la policia.

ARXIVAT A:
PolicialProstitució
Anar al contingut