Moment de l'escorcoll d'un dels pisos on vivien dues dones a qui obligaven a prostituir-se
Moment de l'escorcoll d'un dels pisos on vivien dues dones a qui obligaven a prostituir-se

Alliberen quatre dones explotades sexualment a Lleida

Hi ha tres detinguts a Lleida i Tarragona per obligar-les a prostituir-se en jornades contínues de 24 hores i drogades

La investigació es va fer per la denúncia de dues de les víctimes. La policia va constatar l'existència d'un grup criminal d'origen romanès que operava en diferents pisos de Lleida.

Finalment, ha alliberat quatre dones que estaven sent explotades sexualment i ha detingut tres persones, dues a Lleida i una a Tarragona, entre les quals hi ha el suposat líder de l'organització, que ha ingressat a la presó.

Les víctimes, majoritàriament d'origen sud-americà, eren obligades a prostituir-se en jornades de fins a 24 hores i se les obligava a drogar-se. El pisos on vivien i exercien la prostitució estaven en unes condicions "pèssimes".

La policia ha escorcollat dos domicilis a Lleida i hi ha descobert un cultiu de marihuana.

Segons la policia, un membre de l'organització captava les dones als seus països d'origen. S'aprofitava de la seva situació socioeconòmica precària per oferir-los viatjar a Espanya, on els asseguraven que exercirien la prostitució en unes condicions luxoses i amb grans beneficis.

 

Quan les dones arribaven aquí es trobaven amb una realitat molt diferent. El líder de la organització es quedava amb la seva documentació personal i els negava la llibertat de circulació. Les dones no podien sortir del pis on s'allotjaven si no les acompanyava ell.

Vivien en habitacions on havien de fer de prostitutes, sense poder menjar si el nombre de clients no ho permetia, i estaven controlades per càmeres que vigilaven el temps que estaven amb els clients i cada sortida de l'habitació.

Les dones havien de tornar les despeses pel seu viatge a Espanya i estaven obligades a entregar al líder més de la meitat dels ingressos que guanyaven pels serveis sexuals que prestaven.

 

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaPolicial
Anar al contingut