Els registres han permès a la Policia Nacional intervenir 3.000 euros i 21 dosis de cocaïna
Els registres han permès a la Policia Nacional intervenir 3.000 euros i 21 dosis de cocaïna (Policia Nacional)
BLANES

Alliberen a Blanes 4 dones obligades a prostituir-se i vigilades amb càmeres de seguretat

La Policia Nacional ha detingut cinc integrants de l'organització criminal, que captava joves vulnerables a Colòmbia per explotar-les sexualment en pisos de cites

La Policia Nacional ha alliberat quatre dones obligades a prostituir-se en pisos de Blanes. Les víctimes, captades a Colòmbia amb la falsa promesa d'oferir-los una vida millor a Espanya, eren vigilades constantment a través de càmeres de seguretat connectades als telèfons mòbils de les líders de l'entramat criminal.

En l'operatiu policial, s'han detingut cinc persones que conformarien la xarxa d'explotació sexual, que captava joves vulnerables per prostituir-les en cases de cites. Entre els detinguts hi ha les dues principals caps de la banda, que han entrat en presó provisional.


Vigilades des del telèfon mòbil

Les dones que gestionaven els pisos, conegudes com a "mamis", s'encarregaven de rebre els clients, controlar els serveis sexuals realitzats per les víctimes i portar la comptabilitat.

A més a més, a través dels seus telèfons mòbils monitoritzaven càmeres de vigilància instal·lades als pisos, a través de les quals controlaven les dones i feien un seguiment constant del nombre de serveis realitzat.

Les víctimes, en situació de vulnerabilitat, eren captades a Colòmbia per l'exmarit d'una de les caps de la xarxa, que s'encarregava d'organitzar el viatge de les dones i els subministrava documentació i diners per simular un viatge turístic i no aixecar sospites.

Un cop arribaven a l'estat espanyol, les dones eren traslladades als pisos de cites, on duien a terme els serveis sexuals per saldar el deute que havien contret amb l'organització. Els serveis s'anunciaven en pàgines web de contactes sexuals on apareixien telèfons de contacte atesos per les mateixes dones explotades.
 

Blanquejaven els guanys en un bar i una botiga de Blanes

La investigació policial va començar el mes de maig, quan els agents van tenir coneixement d'aquest entramat a Blanes.

En l'operatiu policial s'han registrat cinc domicilis i locals del municipi de la Selva, que han permès constatar que la xarxa criminal no només es lucrava prostituint les víctimes, sinó que també obtenia importants beneficis subministrant cocaïna als clients que ho demanaven.

Per blanquejar aquests guanys il·lícits l'organització utilitzava un bar i una botiga d'alimentació, tots dos negocis lícits regentats a Blanes per un dels caps.

Durant els registres s'han intervingut 3.000 euros i 21 dosis de cocaïna, tres rellotges de luxe, dispositius informàtics i documentació.

ARXIVAT A:
PolicialDroguesPolicia NacionalProstitució
Anar al contingut