L'exconseller de Relacions Exteriors, Alfred Bosch (ACN)
L'exconseller de Relacions Exteriors, Alfred Bosch (ACN)

Alfred Bosch sabia que hi havia assetjament sexual al seu departament

Funció Pública proposa sancions per a Bosch i l'exsecretària general d'Exteriors per les acusacions contra el cap de gabinet del Departament

Actualitzat

L'exconseller de Relacions Exteriors, Alfred Bosch, estava al corrent de l'assetjament sexual a què el seu cap de gabinet sotmetia algunes treballadores del Departament, abans que es fes públic. Aquesta és la conclusió d'una investigació interna que ha fet Funció Pública i que ha publicat el diari Ara sobre l'escàndol que va esquitxar la conselleria el març del 2020.

En aquest sentit, l'àrea de Funció Pública proposa sancions per a Bosch i l'exsecretària general del Departament, Mercè Salvat, que també n'estaria al cas. L'informe constata que hi ha prou indicis, però no concreta com han de ser sancionats. Tots dos, però, han negat reiteradament estar al corrent de l'assetjament que hauria comès la mà dreta de l'exconseller.

L'informe retreu a Bosch i Salvat que no actuessin abans contra Carles Garcias, el seu cap de gabinet, i que no activessin els protocols per aquestes situacions de la Generalitat malgrat tenir coneixement del seu comportament. Aquesta omissió suposaria "una vulneració dels principis ètics i les regles de conducta dels alts càrrecs", assegura.

En la mateixa línia, des de Funció Pública també es qüestiona que ERC decidís obrir una investigació pròpia sense activar els protocols del govern per als alts càrrecs.

 

Les conclusions de l'informe, publica el rotatiu, apunten que la conducta de Garcias "podria ser constitutiva d'assetjament sexual tipificat com a falta disciplinària molt greu o greu". Ara bé, el seu cessament evita que se li puguin exigir responsabilitats des de l'administració. Per tant, només se'l podria sancionar si hi tornés a treballar. Sigui com sigui, l'informe no preveu recórrer a la via judicial.

L'Ara també publica que Salvat, que ara treballa a la Conselleria de Salut, coneixia el mal ambient de feina que generava Garcias, però no que tot plegat es tractés de presumpte assetjament sexual, i que aquest hauria estat un dels principals motius per renunciar al càrrec, després d'haver posat la situació en coneixement del conseller i també d'ERC.

Bosch va dimitir com a conseller d'Exteriors a començaments de març, després l'Ara va publicar que ERC l'havia forçat a cessar el seu cap de Gabinet, per haver assetjat sexualment diverses treballadores del Departament. Esquerra va expedientar tant Garcias com Bosch per conductes "inequívocament" inapropiades" que vulneren el codi ètic i de conducta del partit, però la comissió de garanties del partit encara no ha decidit si se'ls expulsa de militància.

 

Els comportaments sexistes de Carles Garcias van forçar Alfred Bosch a cessar el seu cap de gabinet el 9 de març. L'assetjament verbal per part de Garcias a treballadores del Departament hauria estat constant. Ara bé, Bosch ha negat que tingués indicis d'aquest comportament però ha admès sempre que no va estar prou atent als presumptes abusos sexuals de la seva mà dreta.

ARXIVAT A:
ERCAssetjament sexual Alfred Bosch
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut