Ara caldrà veure si entre les mesures que es prenguin els pròxims dies hi haurà l'expulsió del partit

ERC expedienta Alfred Bosch i Carles Garcias per conductes "inequívocament" inapropiades

Es tanca així la investigació interna pels casos de presumpte assetjament sexual a la conselleria d'Afers Exteriors

RedaccióActualitzat

ERC obre expedient disciplinari a l'exconseller Alfred Bosch i el seu excap de Gabinet, Carles Garcias, després de tancar-se el procés d'investigació interna pels casos de presumpte assetjament sexual a la conselleria d'Afers Exteriors.

L'informe acredita que hi ha hagut conductes reiterades que vulneren el codi ètic i de conducta del partit, fet pel qual ja es va suspendre Garcias cautelarment de militància.

 

Els republicans també acorden recórrer a assessorament extern de fora del partit per revisar el protocol i evitar casos similars en el futur.

Expulsió del partit o no

Segons el diari Ara, després de mesos d'investigació, la comissió de garanties dels republicans haurà de decidir els pròxims dies si pren mesures, entre les que es consideren l'expulsió del partit.

Bosch ja va haver de dimitir del seu càrrec a començaments de març, quan l'Ara va publicar que ERC l'havia forçat a cessar el seu cap de Gabinet, per haver assetjat sexualment diverses treballadores del Departament.

 

Els comportaments sexistes de Carles Garcias van forçar Alfred Bosch a cessar el seu cap de gabinet el 9 de març. L'assetjament verbal per part de Garcias a treballadores del Departament era constant.

En plena crisi del coronavirus, el 20 de març, Bernat Solé, l'alcalde d'Agramunt i portaveu adjunt d'Esquerra al Parlament, va prendre possessió telemàticament com a nou conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència.

ARXIVAT A:
Assetjament sexual
Anar al contingut