El Sakurajima, vist des de la ciutat de Kagoshima
El Sakurajima, vist des de la ciutat de Kagoshima (Flicker/Kimon Berlin)
Japó

Alerta màxima al Japó per l'entrada en erupció del volcà Sakurajima

El Sakurajima, situat molt a prop d'un ciutat amb 600.000 habitants, és un dels volcans més actius dels 110 que hi ha al Japó

RedaccióActualitzat

El volcà Sakurajima ha entrat en erupció diumenge al matí i les autoritats han demanat als ciutadans que hi viuen a prop que abandonin la zona. En els primers moments de l'erupció, el volcà ha expulsat roques incandescents fins a una distància de 2,5 quilòmetres.

S'ha decretat l'alerta 5, la primera vegada que s'activa el nivell màxim per l'erupció d'aquest volcà.

Situat al sud-est del Japó, el Sakurajima és un dels volcans més actius del Japó. Pujar al seu cràter està prohibit des de l'any 2016 per evitar accidents amb víctimes en cas d'una erupció sobtada. 

Hi ha unes 600 persones que viuen en un radi de 4 quilòmetres del volcà. 

 

La ciutat de Kagoshima, amb més de 600.000 habitants, està situada a uns 14 quilòmetres en línia recta del volcà, però els separa l'estret de la badia de Kagoshima.

En un primer moment, l'Agència Meteorològica del Japó havia alertat que s'aproximaven fortes pluges que podrien provocar despreniments de terres i lava després de l'erupció. Però poques hores més tard l'alerta s'ha rebaixat i s'ha informat que les pluges arribarien dilluns i amb menys força de l'anunciada prèviament. 

El Japó està situat en el denominat Anell de Foc del Pacífic i té 110 volcans actius en el seu territori.

Fa sis anys, una altra erupció del Sakurajima va oferir imatges espectaculars on es combinaven els colors de la lava del volcà amb una tempesta amb llamps:

 

 

 

ARXIVAT A:
Japó
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut