Berlin

Alemanya vol prohibir les "teràpies de conversió" contra l'homosexualitat

A final d'any, un projecte de llei podria entrar al parlament per aconseguir il·legalitzar les teràpies que "curen" l'homosexualitat

RedaccióActualitzat

Els ministeris de Salut i Justícia alemanys treballen per prohibir les anomenades "teràpies de conversió", que pretenen "corregir" l'homosexualitat. Tot i que no és habitual, hi ha comunitats religioses que ofereixen teràpies per curar l'orientació sexual amb la convicció que ser lesbiana, gai o transsexual és una malaltia. Es calcula que 1.000 alemanys es sotmeten cada any a una "teràpia de conversió".

El ministre de Sanitat alemany, de la CDU, Jens Spahn, considera que aquestes teràpies s'han d'il·legalitzar:

"El treball i els resultats de les comissions han reforçat la meva posició. Hauríem de prohibir les teràpies de conversió a Alemanya. L'homosexualitat no és cap malaltia i, per tant, tampoc requereix cap tractament. Aquesta pràctica no és saludable i et pot fer emmalaltir."

 

Els informes d'experts que recomanen il·legalitzar les "teràpies de conversió"

 

Dues comissions encarregades pel ministeri de Sanitat alemany, amb més d'una quarantena d'experts, han arribat a la conclusió que tot i que les anomenades teràpies per curar l'homosexualitat no compten amb grans campanyes publicitàries, són perilloses per a la salut mental dels pacients i del conjunt de la societat. Els informes consideren que fomenten l'homofòbia i per això recomanen prohibir-les per llei.

 

Projecte de llei abans de final d'any

Alemanya és un país avançat en qüestió de drets i normalització de l'homosexualitat. Ara, el govern es planteja canviar la legislació perquè les teràpies que pretenen canviar l'orientació sexual de les persones estiguin prohibides. Segons els terminis, a final d'aquest any, un projecte de llei per prohibir les "teràpies de conversió" podria entrar al parlament.

 

Es calcula que 1.000 alemanys se sotmeten cada any a una "teràpia de conversió"

 

Les anomenades "teràpies de conversió" són impartides per cristians radicals amb el suport de parròquies o congregacions locals, com la Federació de Comunitats Lliures Evangèliques d'Alemanya, que compta amb més de 40.000 membres.

 

El portaveu de l'Associació de Gais i Lesbianes d'Alemanya (LSVD), Markus Ulrich, ha celebrat la iniciativa del Ministeri de Sanitat, però espera que la llei arribi amb "mesures complementàries":

 

"Per a nosaltres és molt important que quedi clar que arribarà una prohibició per llei."

 

Segons els experts, existeixen moltes evidències de les conseqüències negatives de les teràpies, que intenten canviar l'orientació sexual dels "pacients" a través de teràpies psicològiques o fins i tot exorcismes. A Alemanya hi acudeixen anualment un miler de persones.  

 

 

 

 

ARXIVAT A:
HomofòbiaJudicialAlemanya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut