Albiol a Turull: "De veritat vol ser president? Tot plegat és una farsa"

El líder del PPC diu que veu el discurs del candidat com una victòria de les institucions de l'estat espanyol

Actualitzat

El líder dels populars a Catalunya, Xavier García Albiol, ha estat l'últim diputat de l'oposició a participar en el debat d'investidura de Jordi Turull. I ha començat amb una pregunta directa al candidat a president:

"Senyor Turull, l'hem escoltat amb atenció i després d'escoltar-lo la pregunta és: de veritat que vostè vol ser president de la Generalitat?"

I ell mateix s'ha respost:

"Amb sinceritat crec que no. Els meus fills que tenen 11 anys van a l'escola amb més alegria que amb la que vostè ha vingut avui aquí."

Albiol ha dit que amb el seu discurs, el presidenciable no és creïble:

"Li faig un plantejament que també ens té intrigats: a quin Jordi Turull ens hem de creure? Al Turull que a vegades ha vingut aquí amb polítiques socials que podem compartir? Al Turull que ha dut a aquesta cambra el descrèdit? A quin Turull ens hem de creure?"

I ha conclòs:

"Això només demostra que tot plegat és una farsa."

 

Xavier García Albiol, que ha alternat el català i el castellà en el seu torn de paraula, ha acusat el partit de Turull de ser responsable de l'angoixa i la divisió social a Catalunya i ha dit que no tenen cap intenció de posar-hi remei:

"Els seus actes i les seves decisions desproporcionades posen de manifest una clara voluntat de seguir incrustats en l'anomalia democràtica, i per aquest motiu la seva candidatura tirés endavant, el que significaria seria agreujar l'angoixa i aprofundir en la divisió social."

Albiol ha dit que la candidatura de Turull no és una candidatura per governar Catalunya perquè, assegura, respon a la voluntat d'una part de la classe política de seguir desobeint.

"L'independentisme té majoria parlamentària, però no social. Tenen el suport de molta gent però representa un projecte que no respon a raons de futur."


El cap de llista del PP li ha retret que Junt per Catalunya i ERC han dedicat tot el seu temps únicament a repartir-se el poder entre ells.

Xavier García Albiol ha dit que veu el discurs del candidat a la presidència de la Generalitat, Jordi Turull, com una victòria de les institucions de l'estat espanyol.

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés catalàPP
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut