Barcelona

Albiol sospita que el govern farà retallades socials importants als pressupostos

El president del PP al Parlament creu que el pla d'ajust presentat al Ministeri d'Hisenda es fa per poder acollir-se al Fons de Liquiditat Autonòmic

RedaccióActualitzat

Xavier García Albiol insinua que el govern de Carles Puigdemont preveu retallades socials importants en els pròxims pressupostos. De fet, assegura tenir informació que serà així per les condicions imposades pel Ministeri d'Hisenda pel pla d'ajust presentat, diu, "d'amagat" pel mateix president català i Oriol Junqueras. Un pla d'ajust necessari per poder accedir al Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA). "Necessitem saber si el govern de Catalunya ha presentat el pla d'ajust, perquè no ho ha dit i nosaltres en tenim la sospita", assenyala Albiol.

En una compareixença informativa, el dirigent català del PP ha explicat que aquest pla s'hauria presentat la primera quinzena de març, "mentre al Parlament estaven parlant de mocions per augmentar la despesa en polítiques socials i sanitàries". Segons Albiol, "el requisit més important per acollir-se al FLA és el pla d'ajust, que significa acceptar el control per part del govern de l'Estat" de les finances de les administracions que ho sol·licitin."

Si es confirma que el govern ha presentat aquest pla, el PP demanarà la compareixença del president de la Generalitat, Carles Puigdemont: "Estem parlant d'un fet molt greu: amagar un fet transcendental per a l'acció del govern i del Parlament."

Quan li han preguntat si la seva sospita es basa en dades que li ha facilitat el Ministeri d'Hisenda, García Albiol ha assegurat que han arribat a aquesta conclusió "recollint una sèrie d'informacions i fiscalitzant l'acció del govern", i després de la seva experiència com a alcalde de Badalona: "L'Ajuntament de Badalona va haver de presentar un pla d'ajust, per això sé que quan un s'acull a un pla de finançament ha de presentar un pla d'ajust."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut